изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:09 EEST
ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ СЕ ПРОВЕДЕ В РАЙОННИЯ СЪД    
Новини

В последния ден на май Районният съд в Добрич проведе ежегодната си инициатива „Ден на отворените врати”. Желаещите граждани се запознаха с работата на институцията в рамките на работния ден - от 9 до 16 часа, като на тяхно разположение бяха редица информационни материали, съдебни дела и предлаганите административни съдебни услуги и процедури в тяхно улеснение, съобщиха от съда.



Ученици от 8 клас на ФСГ „Васил Левски” посетиха Съдебната палата и се запознаха с организацията на работа на съдиите и съдебните служители, със съдебните процедури, работата и функциите на съдебните служби. Районният съдия Калиптен Алид и районният прокурор – Веселин Вичев проведоха среща с учениците и ги запознаха със спецификата в работата на магистратите.  Беше им обяснено как протича един съдебен процес, какъв е пътят, кога­то даден човек има проблем, към кого трябва да се обърне в съда и какво е не­обходимо да направи.

Учениците проявиха интерес към Наказателния кодекс, към това как са защитени правата на малолетните и какви могат да бъдат съответно наказанията за тях.

Съдебният секретар Ирена Иванова разведе гостуващите ученици в звената на съдебната администрация, като им разясни функциите на всяко деловодство в съда.

През целият ден беше осигурен достъп до деловодствата на съда – „Гражданско”, „Наказателно”, „Съдебно – изпълнителна служба”, служба „Архив” и „Бюро съдимост”.

Инициативата на Районен съд – Добрич има за цел да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, насочена е към популяризиране дейността на съда и повишаване правната култура като цяло. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ СЕ ПРОВЕДЕ В РАЙОННИЯ СЪД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди