изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:56 EET
Вариант: Сергей Станишев сменя Катрин Аштън като дипломат №1 на ЕС    
Европейски съюз Три варианта за бъдещето на Сергей Станишев коментираха социалистите, пише „Стандарт”. Според едни е възможно той да остане в Европарламента като шеф на групата на социалистите и демократите. Ще се откаже от Брюксел в последната седмица преди 1 юли, отсякоха от "Позитано" 20.

Други твърдят, че Сергей Станишев може да стане външен министър на ЕС. За това намекнаха независими източници от София и Брюксел преди началото на поредицата от преговори на върха на Европа през тази седмица.

Постът върховен представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност досега се заемаше от баронеса Катрин Аштън. И носи отговорност за координирането на общата външна политика и политиката на сигурност на ЕС.

Тънкият момент е, че Аштън е член на Лейбъристката партия във Великобритания и чрез Станишев левите в Европа биха запазили поста за себе си. Още в края на октомври миналата година социалист номер 1 проведе поредица срещи на най-високо равнище в Израел и Палестина като президент на ПЕС.

Тогава това се разчете като евентуален знак за европейската кариера на Станишев, тъй като обиколката му в региона удивително съвпадна с предишна програма на върховния представител по сигурност на ЕС.

От вчера в Брюксел започнаха първите срещи на ръководителите на делегации от всички държави членки. Предстои новите партии да обявят принадлежност към европейските политически семейства и да стане ясен точният брой евродепутати от съответната група. Групите трябва да са готови до началото на първата пленарна сесия на 1 юли в Страсбург.  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Вариант: Сергей Станишев сменя Катрин Аштън като дипломат №1 на ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди