изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:18 EET
ФАШИЗЪМ В УКРАЙНА: Покъртителен разказ за смъртта на жената с откъснатите от украинска бомба крака в Луганск (ВИДЕО 18+)    
По света Дъщерята на жената, загинала след бомбардировките на областната администрация в Луганск проговори. Вчера, включително и в БЛИЦ, бяха разпространени ужасяващи кадри от атаките на украински бомбардировачи над мирни жители на Луганск. В края на едно от видеата се вижда как жена се гърчи в адски болки с откъснати крака.

Тази жена – Ина Владимировна Кукурудза умира в колата на Бърза помощ, пише vesti.ru. През последните минути от живота си тя е говорила по телефона с дъщеря си. Украинският журналист Анатолий Шарий е успял да намери момичето и то е намерило сили да разкаже за кошмара от вечерта на 2-ри юни в Луганск.

Възможно е точно такива свидетелства да помогнат на тези, които някога ще съдят престъпниците за геноцида, на който подлагат мирното население на югоизток в Украйна, пише още vesti.ru.

Момичето разказва, че по време на нападението майка й е гледала списък с ранените опълченци, който бил изнесен на стената на Областната администрация. То се намирало наблизо, говорело по телефона с майка си. В този момент прелетели два големи самолета, от които били хвърлени касетъчните бомби. След тях в небето останали три, четири черни следи.

Връзката прекъснала. Дъщерята веднага се качила в колата си и подкарала с пълна скорост към сградата, пред която се намирала майка й. Там обаче не я допуснали, казали й, че има много разрушения и жертви. Тя успяла да се провре. По думите й, видяла, че са загинали много хора, а първият етаж на Областната администрация бил разрушен почти напълно. На асфалта имало следи от осколките. Майката на момичето била осакатена от взривовете, но в първите минути още дишала.

„Мама умря преди да стигне до болницата”, разказва през сълзи момичето и предлага всеки, който иска да „помогна във възстановяването на справедливостта на този свят” да се свърже с нея.

Днес Министерство на отбраната на Украйна официално потвърди информацията, че на 2-ри юни авиацията на страната е бомбардирала Луганск с над 150 снаряда. Един от тях е паднал на централния площад в града, загинали са 8 мирни граждани, съобщава Russia Today.

В същото време от прокуратурата в Украйна твърдят, че бомбардировките в Луганск са били в резултат на неуспешен опит за обстрел на украински самолет от опълченци, съобщава Vesti.Ua.

Мисията на ОССЕ в Украйна обяви в ежедневния си отчет, че причинатата за кръвопролитието в Луганск са изстреляните от украински самолет неуправлями ракети, предава УНИАН.

В града е обявен тридневен траур.
http://www.blitz.bg

ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/

 


Сходни връзки

ФАШИЗЪМ В УКРАЙНА: Покъртителен разказ за смъртта на жената с откъснатите от украинска бомба крака в Луганск (ВИДЕО 18+) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди