изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:33 EET
ОБВИНЕН В УБИЙСТВО НЕ ПРИЗНАВА ВИНАТА СИ    
Ред и сигурностОбвиненият в убийството на Живко Асенов Иванов от с. Стефаново негов съселянин продължава да не признава вината си. Близо четири часа в Окръжния съд в Добрич вчера магистратите са разпитвали свидетели. Подсъдимият Никола М. И., също от с. Стефаново е дал подробни показания, но не е признал вината си.

56-годишния Никола Ив. от с. Стефаново, община Добричка, съобщават оттам. Подсъдимият заяви че не се признава за виновен. Никола е обвинен в умишлено убийство на свой 67-годишен съселянин, извършено на 14 срещу 15 февруари 2012 г., като престъплението е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Според обвинителния акт, подсъдимият и пострадалият били в близки отношения и прекарвали много време заедно, както и се случило на 14 февруари 2012 г. Около 17.30 ч. съседи на жертвата разговаряли с него през оградата, там бил, според тях, и подсъдимият. По данни на други свидетели, Никола се прибрал в дома си около 22.30 ч. на 14-и февруари, а на следващия ден отишъл по обяд в кметството и заявил пред служителка, че пострадалият е заклан с брадва. Полицията открила тялото на 67-годишния на пода в стая на приземния етаж на дома му.
Подсъдимият твърди, че напуснал дома на приятеля си следобеда на 14 февруари и се прибрал. На следващия ден го намерил мъртъв в дома му.
Днес Окръжният съд е приел за съвместно разглеждане в наказателния процес граждански иск за обезщетение в размер на 150 000 лв. – по 75 000 лв. за дъщерята и синът на убития, които бяха конституирани като граждански ищци и частни обвинители по делото. Делото ще продължи на 7 юли 2014 г. НДТ



 


Сходни връзки

ОБВИНЕН В УБИЙСТВО НЕ ПРИЗНАВА ВИНАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди