изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:34 EET
В СИЛА СА НОВИ ПРАВИЛА ПРИ ИЗПИТИТЕ ЗА ШОФЬОРИ    
НовиниНовите електронни услуги и модули при изпитите на кандидатите за водачи на МПС вече са факт, съобщи за НДТ началникът на регионалното звено на Автомобилна администрация Стефан Милев. "Вече грешките и крайният резултат от практическите изпити ще се въвеждат електронно чрез таблет, като това автоматично ще бъде отразено в изпитните протоколи.

Това ще премахне възможността за манипулиране на документите и корупционни практики при практическите изпити. До сега изпитващият нанасяше резултатите на хартия, а след приключване на изпита нанасяше резултатите в протоколите, които се качваха в системата на Автомобилна администрация" - каза Милев.
Новата система дава възможност за проследяване на маршрута от съответния изпит, както и местата, на които изпитваният е допуснал грешка, разясни специалистът. Всеки ще има възможност да прегледа видеозаписа от своя изпит в учебния център.
Освен електронното въвеждане на грешките, при практическите изпити е изграден и Електронен регистър на кандидатите за водачи на МПС. Учебните центрове ще въвеждат информацията за всеки кандидат, който обучават в регистъра. Центровете вписват и преподавателите, превозните средства и вътрешните изпити при обучението на всяко лице. С въвеждането на Електронния регистър вече няма да е възможно да се дописват кандидати в групите за обучение, след като обучението е започнало.
Другата електронна услуга, която е въведена е Електронен график за определяне на датите за провеждане на изпитите на кандидатите за водачи на МПС. Това е едно от най-полезните за бизнеса нововъведения. От 1 юни учебните центрове сами ще заявяват по електронен път датите за изпитите на своите кандидати. Вече няма да се изисква подаване на документи на хартиен носител, като ще има възможност таксите за изпитите да се заплащат и електронно. До момента, за да се заяви групата за изпит, представител на учебния център трябваше да попълни на ръка документите и да се реди на опашки в съответната областна дирекция на Автомобилна администрация, за да представят необходимите за обучението и изпитите документи. Това е свързано с разходи и загуба на много време, които чрез въвеждането на новостите ще бъдат спестени. НДТ


 


Сходни връзки

В СИЛА СА НОВИ ПРАВИЛА ПРИ ИЗПИТИТЕ ЗА ШОФЬОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди