изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:30 EEST
ДОБРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕЗ ПОДВИГА НА БОТЕВ И ГЕРОИТЕ    
ОбществоОбщоградско поклонение и поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев по повод 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, се състояха в двора на едноименното училище.

Присъстваха кметът на Добрич Детелина Николова, народните представители Калина Балабанова и Желязко Желязков, председателят на Общинския съвет Ангел Табаков, зам.-областният управител Даниел Йорданов, общински съветници, представители на политически сили, почетни граждани на Добрич, представители на културни институции, обществени организации и др. 
Панихида отслужиха Стоян Иванов и Иван Дойчев.  „Днешният ден не е само повод да препотвърдим, че Ботев е най-високият духовен връх в епохата на националното ни възраждане, не е само гениален поет, символ на национално самочувствие и достойнство, а е удивително, уникално явление, олицетворение на човек, който е умрял за свободата не само на своето отечество, но и за целий свят – каза в словото си Детелина Николова. - Ботев е връх между епохите от поколенията, връзка между хората с различни възгледи, убеждения и ценности".
Точно в 12 часа, когато бе пусната сирената, присъстващите на поклонението отдадоха почит в памет на Ботев и загиналите за свободата на България.
Тази година ОУ „Христо Ботев” учреди за първи път награда във вид на пластика за най-изявените ученици, съобщи директорът на учебното заведение Нели Торбатова. Наградени бяха Божидара Цонева, 7 клас, – лауреат на пет национални олимпиади и още множество подобни изяви, четвъртокласникът Георги Петков – лауреат на четири национални олимпиади, предстоят му още две, Снежана Атанасова – 14 награди през учебната година в областта на литературата. Отличени бяха и учители. Това са Елка Атанасова – преподавател по химия и физика – отличие на РИО на МОН за постигнат висок професионализъм и отлични резултати в учебно-възпитателната работа, Марияна Панайотова – учител по биология, Иванка Полименова – учител по география – за трети път извежда ученик от ОУ „Христо Ботев” на национална олимпиада, и Светослав Томов – учител по история.
В края на поклонението бяха поднесени венци и цветя на паметника на Христо Ботев. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕЗ ПОДВИГА НА БОТЕВ И ГЕРОИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди