изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:11 EEST
ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПО ОБВИНЕНИЕТО СРЕЩУ ПОХИТИТЕЛЯ НА ДВЕ МОМИЧЕТА    
Ред и сигурностДосъдебното производство за двата случая на отвличане, при които 21-годишният бивш затворник Тансел Хасан похити две момичета от Добрич, е постъпило в прокуратурата с мнение за предаване на съд. В едномесечен срок прокурорът трябва да се произнесе по обвинението, по което похитителят ще бъде изправен пред съда.

Тансел е обвиняем  за отвличането на Йоана Янкова Бакърджиева и Александра Живкова Кирилова. И двете от Добрич. Той бе задържан под стража след като извърши второто отвличане - на Йоана Бакърджиева, която похити около 19 часа на 19 февруари по ул. "Христо Ботев". Тя бе открита на следващата сутрин - около 6,30 часа на пътя от Добрич за с. Преселенци. По-рано през февруари той бе задържан за похищението на Александра Жекова, но само за 24 часа.
Според свидетелството му за съдимост, в периода 2007 г. – 2013 г. Хасан е извършил осем престъпления с влезли в сила присъди, като е търпял наложените наказания, включително и лишаване от свобода. Той бе излязъл от затвора малко преди да извърши отвличанията.
Александра бе обявена за издирване на 9 февруари и бе открита от полицията на 13 февруари. Тогава обаче на бившия затворник не бе наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и докато преписката се придвижваше между институциите, той бе пуснат на свобода, след което почти веднага извърши второ отвличане. Момичето пак бе 18-годишна добричлийка. Тя бе открита на път от Добрич към с. Преселенци. Тогава Окръжният съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Ако съдът го признае за виновен, максималното наказание за престъпленията му е 15 г. затвор.  НДТ
 


Сходни връзки

ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПО ОБВИНЕНИЕТО СРЕЩУ ПОХИТИТЕЛЯ НА ДВЕ МОМИЧЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди