изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:13 EEST
ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ УЧАСТВАХА В КОНЦЕРТ НА „ТРИКСИ” В СОФИЯ    
КултураКонцерт на лауреатите на международния фестивал на изкуствата „Трикси“, организиран на 31 май от арт-център „Стринджендо“ в концертната зала на Съюза на българските композитори. Концертът бе посветен на Международния ден на детето и е част от програмата на арт-центъра за представяне на младите таланти на България у нас и в чужбина.
PN 056-14 5.06.2014 СОФИЯ: Концерт на лауреатите на международния фестивал на изкуствата „Трикси“, организиран на 31 май от арт-център „Стринджендо“ в концертната зала на Съюза на българските композитори.


В него взеха  участие деца, изпълнители на класическа музика - пиано, китара, флейта, акордеон от  7 до 18 годишна възраст от Варна, Добрич, Севлиево, Велико Търново, София. На сцената заедно с малките изпълнители беше и проф. д–р Ростислав Йовчев, член на Международното жури на фестивала. Той ги поздрави с две пиеси от Д. Ненов и Кл. Дебюси. Арт-центърът представи и нотното пособие за флейта на преподавателката Снежина Стойчева, включващо само пиеси от български композитори, преаранжирани за флейта. Специални гости на концерта бяха представители на Министерство на културата, на община Балчик, композиторът Красимир Милетков, директорът на фестивала „Кръстопът на музите“ Томи Йовчев, много деца.
Добрич беше представен от възпитаници на училището по изкуствата СОУ „Кл.Охридски“ - Инна Куцарова, Ясмин Кемал, Петър Димов, Мария Стоянова, Виктория Георгиева, Йоана Тихолова, Мелиса Раифова, Дениз Алкин, Цвета Христова от музикална школа „Доминанта“ и литературен клуб при СОУ „П. Р. Славейков“.
Организаторите бяха подготвили и изненади за талантливите музиканти, които след участието си в концерта разгледаха София, посетиха Природонаучния музей, а в Национална библиотека слушаха на възглавници „Приказка за вълшебната флейта“. НДТ


 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ ДОБРИЧ УЧАСТВАХА В КОНЦЕРТ НА „ТРИКСИ” В СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди