изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:08 EEST
Искаме повече войски на НАТО    
ПолитикаВоенният министър Ангел Найденов /БСП/ е поискал по-мащабно присъствие на войски от НАТО в България. Това съобщи самият той след заседанието на комисията по отбрана в парламента. Министърът беше на срещата на военните министри на НАТО в Брюксел.

Става въпрос за провеждане на повече и по-дълготрайни учения на територията на страната ни. Провеждането на учения се използва и от НАТО, и от Русия, за да се прикрива засилването на военната мощ в определена зона.

Очаква се в България да има повече учения на Военновъздушните сили от страните на Алианса, както и присъствие на повече фрегати в акваторията на Черно море. Ангелов призна, че е повдигнат въпросът и за по-активното използване на българо-американската база "Ново село".

В момента се прави реконструкция на пистата в авиобаза "Безмер", която ще бъде разширена и удължена с 500 м. По този начин на нея ще могат да кацат и големи транспортни военни самолети. Министър Ангелов каза, че на 8 юни не се предвижда подписване на договор за доставка на нови изтребители.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви преди ден, че на тази дата правителството ще се ангажира с този проект. Ангелов поясни, че все още се чака решението на кабинета дали да модернизираме старите руски изтребители, или да купуваме нови.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Искаме повече войски на НАТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди