изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:25 EEST
БЕЗСМИСЛЕНА СЕНЗАЦИЯ ЗА ПОТОП В КУРОРТА "АЛБЕНА" /СНИМКИ И ВИДЕО/    
НовиниКурортът "Албена" е под вода заради прелялата река Батовска, съобщи Нова ТВ. Тази информация светкавично обиколи страната, а и страни в чужбина, откъдето хиляди туристи почиват в момента в най-голямата туристическа фирма в България. Но... журналистите, които "потопиха" Албена, очевидно са търсели сензация, за да изпъкнат някакси професионалните им способности. Каква е истината?


Река Батовска наистина придойде и в резервата Балтата преди вливането си в морето преля над кратък участък от пътя в района на т.нар. тройки /две групи от по три хотела/ в южния край на курорта. Наистина има наводнени складови помещения в този район, които се отводняват денонощно. Наводнени са заведенията, които сред стотици хиляди туристи са познати като "Славянски кът" и "Горски цар". Най-тежко е положението в района на хотел "Нона". Наводнен е и участък от пътя до "тройките", но той е напълно проходим и не е спирало нито извозването на туристите, нито снабдяването на хотелите и заведенията. Напротив, шестте хотела, както и заведенията към тях работят нормално и стотици хора са по плажовете. Реката тече бурно и гледката на устието е впечатляваща.
От тройките на север, където са съсредоточени голям брой хотели на първа линия, т.е. на самия пясък, хиляди туристи дори не подозират, че има някакви проблеми в южната част на курорта. А това са районите, в които в момента има най-голямо количество летовници, където са настанени и много от журналистите, участващи във всекидневни спортни, културни и медийни прояви.
Албена продължава да живее нормалния си живот в навечерието на своята 45-годишнина, да посреща хиляди туристи и да бъде едно от най-привлекателните места в страната, определяно най-често като перлата на Българското Черноморие.
За съжаление, пороите нанесоха значими финансови щети на акционерното дружество, но природата и друг път се е бунтувала тук, а след това е била невероятно щедра. Така ще е и сега.
Разбира се, малко по-късно колегите ще прибавят тук и снимки от "потопа", но те са само един допълнителен нюанс към ставащото в Албена днес, а то е - сигурност, високо качество на туристическите услуги, незабравимо летуване и традиции. След дни тук ще прочетете и интервю с една холандка, коята е за 35-и път в Албена и е вземала специални уроци по български език, за да се чувства част от нас - българите, а и от самия оазис на българското гостоприемство - Албена.  НДТ










 


Сходни връзки

БЕЗСМИСЛЕНА СЕНЗАЦИЯ ЗА ПОТОП В КУРОРТА "АЛБЕНА" /СНИМКИ И ВИДЕО/ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди