изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:46 EEST
Руската компартия връща старото име на Волгоград - Сталинград?    
По света Комунистическата партия на Руската федерация лансира идеята за връщане на старото име на Волгоград - Сталинград, предаде ИТАР ТАСС. "Трябва да възстановим историческата справедливост, максимално ще поддържаме това предложение", съобщи председателят на Централния комитет Генадий Зюганов пред журналисти в Санкт Петербург.

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че не изключва възвръщане на старото име на Волгоград, но за това трябва да гласуват жителите на региона.

"По-рано правехме анкети, тази идея поддържаха 10 млн. души. Общественото настроение се променя. Трябва да се отдаде дължимото на речта на Путин в Мюнхен, където той директно заяви, че заплашват страната ни. След речта му за Крим и Севастопол и връщането на тези пристанища в родината им, след създаването на комисия по подготовка на нов учебник по история, на всички стана ясно, че властта /в Украйна - б.пр./ се опитва да изпълни историята и нейните пропуски", каза Зюганов.

"След победата при Сталинград във всички европейски столици имаше улици и булеварди, именувани в чест на града. Такъв има в Париж, никой не го е преименувал", заключи лидерът на компартията в Русия. /  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Руската компартия връща старото име на Волгоград - Сталинград? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди