изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:35 EEST
МЕКЕРЕТА: Орешарски спира "Южен поток"    
Новини Премиерът Пламен Орешарски е разпоредил спиране на дейностите по "Южен поток". След срещата си с американските сенатори Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън той обяви, че проектът може да бъде подновен едва след като стане сигурно, че той напълно отговаря на европейските изисквания.

Премиерът е обяснил пред американците важността страната ни да диверсифицира доставките на природен газ и е подчертал значението, което отдаваме на южния газов коридор и турското находище Шах Дниз. На срещата са били обсъдени отношенията между България и САЩ в областта в икономиката и отбраната, както и въпроси за енергийната независимост и ситуацията в Украйна.

Посещение на високо равнище от страна на САЩ в кризисен период от развитието на региона е сигнал за по-голяма евроатлантическа солидарност, заяви в началото на изявлението пред медиите Орешарски. В течените на срещата е обсъдена ситуацията в страната в контекста на евроскептичните тенденции в Европа, като пред американските сенатори българският премиер е подчертал, че България е от малкото страни, които не са изпратили в Европейския парламент евроскептични депутати.

В рамките на срещата Пламен Орешарски е получил благодарност за участието на родния контингент в Афганистан, като е подчертано, че взаимоотношенията ни със САЩ са на много добро равнище.
ИЗТОЧНИК http://www.blitz.bg

САЩ заплашиха със санкции всички българи, които работят с "Южен поток"


Съединените щати ще наложат санкции на всички български фирми, които работят съвместно със "Стройтрансгаз" (Русия) по изграждането на "Южен поток". Това става ясно от изявление на посланик Марси Рийс, публикувана на страницата на посолството във фейсбук преди минути.

Ето и целия текст:

В отговор на действията на Русия в Украйна Съединените щати включиха Стройтрансгаз и нейните клонове в Списъка на САЩ за налагане на санкции срещу определени лица, публикуван на 28 април т.г. Тези санкции забраняват всякакви бизнес отношения от страна на американски граждани със Стройтрансгаз и замразяват капиталите на тази компания в Съединените щати.

Санкциите са част от по-широките усилия от страна на международната общност да държи Русия отговорна за нарушаване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

Ние сме дълбоко загрижени от скорошното решение на България да предостави изграждането на газопровода „Южен поток“ на Стройтрансгаз.

Моментът не е подходящ да се работи с Русия по обичайния начин.

Съветваме българските фирми да избягват да работят с фирми и лица, санкционирани от САЩ. Фирми или физически лица, които предоставят материална подкрепа на Стройстрансгаз, могат също да се окажат под ударите на санкции от страна на САЩ.

Важно е Съединените щати и ЕС да продължат да работят заедно, за да покажат ясно на Русия, че нейните действия в Украйна ще продължават да имат последствия.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

МЕКЕРЕТА: Орешарски спира "Южен поток" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди