изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:42 EEST
Лукс, секс, бомби и сръбска музика    
Любопитно Една фантастична яхта пори океана надлъж и шир и се нарича просто “А”. Кръстена била на сръбската красавица Александра Николич - модел и поппевица. Яхтата е строена в германския град Кил в продължение на 4 години и в пълна секретност. Поръчана е през 2004 г. и дълго време гадаели дали не е за Абрамович. Чак след изпитанията и пускането на вода в Балтийско море станало ясно, че е собственост на руския милиардер Андрей Мелниченко.

“А” е една от най-големите яхти в света. Източеният футуристичен дизайн, който я доближава до формата на подводница, е дело на един от най-креативните днешни творци Филип Старк. Старк е мултифункционален. Той прави от дизайн на огромни светещи саксии - каквито можете да видите по столичната пешеходна улица “Витоша” - през столове, къщи, турбини до облекла, храна и очила. Говори се, че бил нахвърлял скиците за яхтата на милиардера за 3 часа и половина. Колко е спечелил за тях не казва. Но производството на яхтата от чертеж до вода струва 300 млн. долара. За собственика цената била поносима особено като вземем предвид техническите  параметри и екстрите, с които е оборудвана. Тя е с два 20-цилиндрови дизелови двигателя MAN RK280 и мощност 12 000 к.с. Може да измине 12 хиляди километра, това са 6500 морски мили, наведнъж, изразходвайки 75 000 л гориво. Преодолява ги за 16 дни. Управлява се от команден пулт с тъчскринове. Екипажът е от 35 души, а на борда могат да живуркат 14 гости.

Но там си живуркат само милиардерът Мелниченко, в момента 42-годишен, с богатство от 14,4 млрд. долара, и неговата мила сръбска женичка. Въпреки огромното си богатство двамата не обичат светския шум и блясък, а предпочитат да се гушкат из спалните, които се отварят със сензори, отчитащи пръстовите отпечатъци. Обикновено порят морета и океани надлъж и нашир. Малка подробност е, че яхтата - светла и красива, изградена с много стъкло, кристали и огледала, тапицирана с бяла кожа от скат и ръчно обработени телешки кожи, е... бомбоустойчива. Миналата година например при акостирането си в Пукет, Тайланд, на острова слязъл само шеф готвачът. При пазаруването той пробвал още на брега всички продукти като кучето на императора, който се страхува от отравяне. Двойката слязла на плажа само за час и отклонила всички покани на луксозните хотели за преспиване. Върнали се на борда, където имат три басейна, дискотека с караоке, легло, което се върти с натискане на едно копче. Кабинетът на господаря прелива в хол и накрая в открит бар. Само дръжките на батериите в баните струват 40 хиляди долара.

В биографиите на Мелниченко обикновено пише, че е “селфмейд” милиардер, но е наивно да се вярва, че е постигнал богатството си сам.

Той е роден през 1972 г. в Беларус, а през 1993 г. вече е един от основателите на банката MDM Bank, което разкодирано означава “Банка Московский Деловой Мир”. Дотогава е успял да се изучи в математиката, физиката и икономиката в най-престижните руски университети. Само за няколко години “Деловият мир” израства до най-мощна частна банка в Русия. От 1993 г. до 1997 г. Мелниченко е президент на управляващия борд на банката, после изкупува акциите на съдружниците и става едноличен собственик. Между 2000 г. и 2001 г. той превръща MDM Bank в холдинг, като включва в него сибирската въгледобивна енергийна компания СУЕК - най-голямото въгледобивно предприятие на Русия. До ден днешен е негов собственик. Към холдинга е добавена и най-голямата руска компания за минерални торове “ЕвроХим”. През 2006 г. Мелниченко предава банката на своя ортак Сергей Попов и в замяна получава пълен контрол над химическата промишленост и производството на минерални торове. Заедно с “Газпром” основава компания за производство на тръби на петролопроводи и днес е най-големият руски производител и износител. От 2004 г. предприятията му са на Лондонската стокова борса. Състоянието му расте от 4,4 млрд. долара през 2010-а до 14,4 млрд. през 2013 г., което го прави шести по богатство в Русия и 56-и в света. Сигурно затова му е нужно плаващо бомбоубежище.

http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Лукс, секс, бомби и сръбска музика | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди