изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:27 EET
ХОЛАНДКАТА ХЕНИ Е ЗА 35-И ПЪТ В АЛБЕНА, ПРЕДПОЧИТА „КАЛИАКРА“    
Интервюта Тя е чаровница на 80 години. Преди повече от 30 години, заедно със съпруга си, идват за първи път в България и се настаняват в Боровец. По време на второто зимуване споделят, че са очаровани от красотите на родината ни. Тогава албенски кадър им казва: Ако видите Албена, ще се влюбите завинаги в нея.

Семейството идва във ваканционното селище на първото си летуване и така се влюбва в Албена, че тя става част от живота му. Съпругът на Хени вече не е между живите, но тя продължава да идва тук, по-точно в хотелския комплекс „Калиакра“, с любовта към семейните спомени и с увеличаващата й се обич към Албена. За Хелена ни подсказва зам.-главният готвач Стефан Стефанов. Запознаваме се. Тя с удоволствие дава интервю, защото иска да каже колко много харесва и обича това чаровно място Албена, а заедно с нея и България, която е обходила през годините, както и българите.



-    В Холандия говори ли се за България?
-    За съжаление, за България се говори много малко и то почти винаги с негативизъм. Аз пък убеждавам приятелите си, че България е не само една много красива държава, но и че българите са много добри и работливи, уважителни хора.

-    Както виждам, разбирате и дори малко говорите български?
-    Вземам специални уроци по български, за да мога да разговарям с многото си приятели в България. Имам много близки приятели и в Генерал Тошево.

-    Какво Ви харесва в Албена?
-     Най-много мога да говоря за хотел „Калиакра“, защото тук идвам вече поне 30 години. Кухнята е много добра, допада и на мен, а и на моите приятели. Персоналът е мил и уважителен. В хотела също са много мили и точни. Удоволствие е за мен да идвам тук и да живея със спомени до следващото ми идване. Догодина пак съм в „Калиакра“.

-     Идвате тук в продължение на тридесетина години. Какви промени Ви правят впечатление?
-    Видях реклами, че тази година Албена става на 45 години. Това ме радва. През тези години се появиха нови красиви хотели, басейни… Особено съм впечатлена от цветята, детските кътове, зеленината в курорта. Чисто е. Великолепно е. Страхотно е да си едновременно на море и гора. Райско е.

-    Какво ще пожелаете на персонала на „Калиакра“, а и на цяла Албена.
-    Аз съм на 80 години. Много нещо съм видяла. Нека да поддържат това райско кътче. И да са живи и здрави. И още много хора от цял свят да идват, за да се убедят колко е красива България и колко добри хора са българите.

-    Вие какво ще кажете на Вашите приятели, когато се приберете в Холандия?
-    Аз живея в едно малко градче близо до Ротердам. Но имам приятели и в големите градове. Пак ще им кажа да дойдат в Албена. Тук е хубаво. Много е хубаво!

-    Благодаря Ви за интервюто!
-    За мен беше удоволствие. Ще занеса вестника и в Холандия.

   БЕЛ. РЕД.: Управителка на хотелския комплекс „Калиакра“ е Ева Лазарова, управителка на ресторанта е Зорница Колева, а неин заместник е Камен Акалиев, главен готвач е Христо Узунов, негов заместник е Стефан Стефанов. Това са хората, които управляват колектива и постигат най-висока степен на туристическия продукт в четиризвездния комплекс.

   Интервюто взе Йоанна ДУКОВА

   Снимки: Авторът


 


Сходни връзки

ХОЛАНДКАТА ХЕНИ Е ЗА 35-И ПЪТ В АЛБЕНА, ПРЕДПОЧИТА „КАЛИАКРА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.60 секунди