изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:33 EET
5 летни рецепти с тиквички    
Кулинарни

5 летни рецепти с тиквички



Тиквички със сирене и пресен лук

Тиквички със сирене и пресен лук

Продукти:
600 г тиквички 300 г краве сирене 1 връзка пресен лук щипка сол щипка чесън на гранули или 2-3 скилидки пресен 2-3 супени лъжици балсамов оцет зехтин за пържене
Приготвяне:

Тиквичките се нарязват на колелца и се пържат в загрятата мазнина. Сиренето се натрошава и се смесва с готовите тиквички, като се разбърква добре. Лукът се нарязва и се добавя. Поръсва се със сол и се добавя чесънът и балсамовият оцет.

Тиквички с овче сирене

Тиквички с овче сирене

Продукти:
2 бр тиквички 2 щипки сол 1 чаша студено пресован зехтин 2 глави лук шалот 2 скилидки чесън 1 чаена лъжичка кориандър 1/3 чаена чаша боровинки 1/3 чаша ябълков оцет 400 г овче сирене (или сирене фета)
Приготвяне:

Нарежете тиквичките по дължина. Поставете ги върху тавичка, покрита с хартия за печене или скара. Подправете с една щипка сол и ги оставете да престоят, докато тиквичките омекнат леко за около час.

Междувременно загрейте скарата или грила (или оребрен тиган-скара). Намажете тиквичките с 2 супени лъжици олио и запечете за около 15 минути, докато получат лек загар. След това ги отстранете от скарата в удобен за вас съд.

Загрейте 1 супена лъжица олио в тиган на средна температура. Добавете лука (нарязан на кръгове) и чесъна (нарязан на ситно) и разбъркайте добре, докато се запържат за около 5 минути. Добавете тиквичките и разбъркайте. Поръсете с кориандъра, боровинките и 1 чаена лъжичка сол. Добавете оцета и оставащия зехтин. Махнете от огъня и оставете да се маринова за около 1 час на стайна температура.

Сервирайте като декорирате с предварително нарязаното на кубчета или едри правоъгълници сирене. Поръсете с част от маринатата за вкус.

Класически пържени тиквички с млечен сос

Класически пържени тиквички с млечен сос

Продукти:
3-4 средно големи тиквички
брашно за овалване
олио за пържене
1 кофичка кисело мляко
половин връзка копър
2-3 скилидки чесън
сол

Приготвяне:
Тиквичките се режат на шайби и се осоляват. Поставят се в гивгир да им се отцеди водата за около половин-един час. Овалват се в брашно и се пържат поне в един пръст силно сгорещено олио. В това време се приготвя млечният сос – киселото мляко се разбива и към него се добавя наситнения копър и по желание счуканите скилидки чесън. Подправя се на вкус със сол.

Бюрек от тиквички

Бюрек от тиквички

Продукти:
2 тиквички
200 г сирене
1 ч. ч. олио
4 яйца (2 за плънката, 2 за паниране)
1ч. ч. брашно
копър
сол на вкус

Приготвяне:
Тиквичките се измиват и нарязват на тънки филийки. Посоляват се, овалват се в брашно и се пържат за кратко от двете страни. Разбиват се 2 яйца. Към тях се прибавя сиренето (натрошено) и копър. Разбърква се добре. От тази смес се поставя между всеки 2 изпържени тиквички. Притискат се и се потапят в разбитите яйца. След това се овалват в брашно и накрая пак в яйце. Пържат се до златисто.

Пълнени тиквички - цървули

Пълнени тиквички - цървули

Продукти:
4-5 средни тиквички пресен лук пресен чесън 1-2 настъргани моркова 1-2 чушки 1-2 настъргани домата 1 пилешки бульон "Галина Бланка"
Приготвяне:

Тиквичките се измиват, нарязват се по дължина и се издълбават.Издълбаното може да се използва за кюфтета от тиквички.Нарязаните зеленчуци се задушават с разтворения пилешки бульон.Като омекнат зеленчуците, се пълнят тиквичките и се запичат в тавичка с малко от разтворения бульон "Галина Бланка".Преди да се извадят от фурната се поръсват с настърган кашкавал.По желание може да се сложи и кайма.
За да бъдат по-пикантни се прави и сос от кисело мляко, малко майонеза, чеснова паста, настъргано сирене и копър.

http://www.az-jenata.bg

 


Сходни връзки

5 летни рецепти с тиквички | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди