изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:57 EEST
ДОБРИЧЛИЯ ОСПОРВА В СЪДА ТЕКСТ ОТ НАРЕДБАТА ЗА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ    
Ред и сигурностДобричлия атакува в съда Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на Община гр. Добрич, приета с решение № 10-7 от 31.07.2012 г. от Общински съвет Добрич. Оспорва се чл. 16, ал. 5 от наредбата. Според чл. 16, лицата, които няма да ползват имотите през цялата година, подават декларация по образец в срок до 31 декември на предходната година.

Според  ал. 5 към декларацията трябва да приложат документ от „В и К” ЕООД - Добрич за последни отчетени показания за потребление на вода преди преустановяване ползването на жилището, както и документ от електроразпределителното дружество  за последни отчетени показания за потребление на електрическа енергия преди преустановяване ползването на жилището.
По жалбата на Евелин Пенчев Митев от Добрич е образувано административно дело, което Aдминистративен съд – Добрич, е насрочил за 11 септември.
През февруари Административният съд - Добрич отмени друг текст от наредбата, с който се определя таксата, която родителите заплащат за подготвителните групи в целодневните детски градини в размер на 29.47 лева. Таксата е определена в чл.30, ал.5 от Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на Община град Добрич, приета на 31.07.2012 г.
Съдът отмени и ал.9 от Наредбата, в която се казва, че "Децата, завършили подготвителна група и постъпващи в началото на учебната година в първи клас, но през ваканционните месеци остават в детската градина, заплащат месечна такса за този период в размер на 52.63 лева." НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЯ ОСПОРВА В СЪДА ТЕКСТ ОТ НАРЕДБАТА ЗА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди