изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:36 EEST
ДОБРИЧ Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНАТА СРЕЩА НА БАЛЕТНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ „АНАСТАС ПЕТРОВ“    
НовиниДобрич ще бъде домакин на шестнадесетата национална среща на младите балетни изпълнители „Анастас Петров”, съобщиха от Общината. Конкурсът ще се проведе на 14 и 15 юни в драматичен театър „Йордан Йовков“ под патронажа на кмета Детелина Николова.


Националната среща се организира и провежда от Община Добрич и фондация „Международен балетен конкурс-Варна” с подкрепата на Министерство на културата и с  любезното съдействие на драматичен театър „Йордан Йовков. Срещата е национален балетен конкурс, в който ще вземат участие млади балетисти от професионалната балетна трупа на Софийска опера, Нов български университет и учениците от средните училища по изкуствата от София, Бургас и Варна. Участниците в конкурса се състезават в две възрастови групи: старша и младша възраст,  от 15 до 26 години.
Конкурсът ще се проведе в два състезателни тура - І-ви тур - Класическа хореография и ІІ тур - Класическа и съвременна хореография. Състезателите ще бъдат оценявани от жури, в което са  включени наши изтъкнати дейци на балетното изкуство - Ясен Вълчанов – председател на журито, и Веса Тонова, Диляна Никифорова, Анна Донева, Любомир Кацаров – членове на журито.
Ще бъдат връчени Голямата награда на името на Анастас Петров, една специална награда за артистичност от фонд „Нина Кираджиева”. Ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда в двете възрасти, както и две поощрения за съвременна хореография и две поощрения за резултатна педагогическа работа.
Откриването е насрочено за 18 часа в събота. Тогава ще бъде и първият тур Класическа хореография, а на 15 юни от 17 ч. ще е втори тур - Класическа и съвременна хореография. Тогава ще бъдат обявени и наградите. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧ Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНАТА СРЕЩА НА БАЛЕТНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ „АНАСТАС ПЕТРОВ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди