изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:09 EEST
Кюрдите взеха нещата в свои ръце - иракският град Киркук е превзет    
По светаИракските кюрди са поели пълен контрол над Киркук, след като правителствената армия е напуснала богатия на петрол град, съобщава Би Би Си. "Целият Киркук падна в ръцете на "Пешмерга", каза говорителят на кюрдската организация Ябар Явар и добави, че в града вече няма представители на иракската армия.

Кюрдските бойци са разглеждани като защитници срещу сунитските екстремисти, които завзеха няколко градове в региона тази седмица.

Както БЛИЦ вече съобщи, екстремистите от фрупировката "Ислямска държава в Ирак и Левант" (ИДИЛ), действащи в северната част на Ирак, след превземането на редица градове в региона, планират да тръгнат по посока на столицата Багдад. Ужасените хора в града се готвят за масова евакуация.

Междувременно стана ясно, че екстремисти от групировката, която отвлече 31 турски шофьори, поискаха откуп за тях в размер на 5 милиона долара, съобщава вестник "Хюриет", като се позова на представители на транспортната компания.

Шофьорите са били похитени във вторник. Те са превозвали дизелово гориво от турското пристанище Искендерун до северния иракски град Мосул. Похитените работят за транспортна компания, разположена в Газиантеп. Терористите са се свързали с компанията и са уверили, че всички заложници са живи и здрави. Те са поискали 5 милиона долара откуп за турските граждани.  http://www.blitz.bg

СЛЕД АФРИКАНСКАТА ПРОЛЕТ - АФРИКАНСКА ЗИМА
АРАБСКАТА ПРОЛЕТ ВЕХНЕ БЕЗВЪЗВРАТНО В ИРАК
ВЪВ ФАШИСТКА УКРАЙНА: Киев хвърли поне 400 елитни US наемници срещу самоотбраната
 


Сходни връзки

Кюрдите взеха нещата в свои ръце - иракският град Киркук е превзет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди