изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:30 EET
Трудна, но важна победа за Чили    
СпортЧили стартира участието си на Световното първенство в Бразилия с трудна, но важна победа над Австралия с 3:1. Играчите на Хорхе Сампаоли забиха две попадения в рамките на две минути в началото на мача. Голмайстори бяха Алексис Санчес, Хорхе Валдивия и Жан Босежур. За “кенгурата” точен бе Тим Кейхил.

Срещата започна по мечтан за Чили начин. От 12-ата до 14-ата минута те вкараха два гола и бяха на път да убият бързо интригата в срещата. Първо се разписа Алексис Санчес. Той получи топката на метър от голлинията и със силен удар не даде шанс на вратаря на Австралия Матьо Райън.

“Кенуграта” още не бяха се отърсили от шока, когато падна второ попадение за тима на Хорхе Сампаоли. Отново Санчес бе в основата на гола. Крилото на Барселона намери Хорхе Валдивия, който с прецизен удар направи резултата 2:0.

10 минути преди края на първата част Тим Кейхил върна интригата в срещата. Капитанът на Австралия засече с глава центриране на свой съотборник и заби топката в мрежата.

През втората част темпото на игра спадна, но играчите на Анже Постекоглу имаха две много добри възможности около 60-ата минута. И двете обаче бяха пропиляни от Марк Брешано.

В даденото от рефера продължение Жан Босежур оформи крайното 3:1. Чили атакува опасно, вратарят на Австралия изби топката, но тя попадна в краката на влезлия като резерва играч, който с плътен удар по земя я вкара в мрежата.

Следващият мач на Чили е срещу Испания, докато Австралия ще се срещне с Холандия, която малко по-рано разби световните шампиони с 5:1.

СХЕМИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА
Чили (4-3-3): Хорхе Сампаоли заложи на познатото 4-3-3, но Валдивия бе в ролята на фалшива “девятка”. Той бе подпомаган от Алексис Санчес и Едуардо Варгас. Селекционерът изненада съпрника си и с включването в титулярния състав на Артуро Видал, който страдаше от контузия и се очакваше да не взема участие в срещата.

Австралия (4-4-1-1): Селекционерът на”кенгурата” заложи на дефанзивна схема, с идеята да разчита на контараатаки. Наситена средна линия и само Тим Кейхил изнесен силна напред.Той бе подпомаган от Марк Брешано, който действаше зад гърба му.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Минутите от 12-а до 14-а, когато Чили вкара два бързи гола и реши срещата.

СРЕЩАТА ПО МИНУТИ - ТУК!
ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "B" - ТУК


Чили - Австралия
3:1
1:0 Алексис Санчес (12), 2:0 Хорхе Валдивия (14), 2:1 Тим Кейхил (35), 3:1 Жан Босежур (90+2)2_16.jpg
СЪСТАВИ
Чили: 1.Клаудио Браво,2. Еухенио Мена, 18.Гонсало Хара, 17.Гари Медел, Марсело Диаз, 8.Артуро Видал (60- 16.Гутиерес), 20.Чарлс Арангис, 4.Маурисио Исла, 7.Алексис Санчес, 10.Хорхе Валдивия (68- 15.Босежур), 11.Едуардо Варгас
Селекционер: Хорхе Сампаоли
Австралия: 1.Матьо Райън, 2.Иван Франич (49- 19-Мак Гоуън), 6.Матьо Спиранович, 22.Алекс Уилкинсън, 3.Джейсън Дейвидсън, 23. Марк Брешано, 15.Миле Йединак, 7.Марк Милиган, 7.Матю Леки, 4.Тим Кейхил, 11.Томи Оър (69- 10.Халоран)
Селекционер: Анже Постекоглу
Жълт картон: Тим Кейхил, Миле Йединак, Марк Милиган
2_069.jpg
Град: 
Куиаба
Стадион:
"Арена Пантанал"
Капацитет: 39 859 места
2_05.jpg
Съдия: Нумандиес Дуе (Кот Д'Ивоар)
Асистенти: Сонгифоло Йео (Кот Д'Ивоар), Жан Клод Бирумушау (Бурунди)
Четвърти съдия: Роберто Морено (Панама)
http://www.blitz.bg
ПРОГРАМА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ - БРАЗИЛИЯ 2014 - ПРЕДСТАВЯМЕ И ОТБОРИТЕ, ПЪЛНА ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВЕНСТВОТО
 


Сходни връзки

Трудна, но важна победа за Чили | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди