изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:34 EEST
Коста Рика хвърли голямата бомба на Мондиал 2014    
СпортКоста Рика победи Уругвай с 3:1 в мач от група D и поднесе най-голямата сензация от началото на Мондиал 2014. В петък Холандия разгроми световните шампиони от Испания с 5:1, което също се прие като изненада от специалистите.

Успехът за тима на селекционера Хорхе Пинто беше напълно заслужен, а “бяло-червените” направиха пълен обрат, след като отстъпваха с 0:1. Началото на срещата на "Естадио Кастелао" беше равностойно, а смятаният за абсолютен аутсайдер отбор на Коста Рика се държа агресивно срещу “урусите”.

Все пак класата на “сините” си каза думата и в 14-ата минута гол на централния бранител Диего Годин бе отменен заради засада, а малко след това Единсон Кавани направи първия голям пропуск в мача. Таранът на ПСЖ се оказа на добра стрелкова позиция в наказателното поле на "лос тикос", но ударът му с десния крак излезе в аут.

В 22-ата минута Жуниор Диас задържа за фланелката Лугано в наказателното поле при центриране и реферът Брих посочи “бялата точка” – дузпа за Уругвай! Кавани изпълни хладнокръвно и откри резултата - 1:0. Това беше 22-о попадение за голмайстора с националната фланелка. 3 минути по-късно костариканците можеха да изравнят, когато коварен удар на Джоел Кембъл от далечно разстояние премина на сантиметри от дясната греда на вратата, защитавана от Муслера. Малко преди почивката стражът увисна лошо при изпълнение на корнер, което за малко не позволи на Боргес да стреля с глава пред напълно празна врата. Халфът на Коста Рика обаче се размина с топката. При последвалата контраатака се получи рикошет след удар на Диего Форлан, затруднил максимално Кейлор Навас.

Второто полувреме започна с няколко опасни ситуации пред уругвайската врата. Първо Муслера спаси чист гол, след като отби опасен удар с глава на Дуарте. В 54-ата минута обаче Кембъл бе оставен непокрит в пеналта и с плътен шут прониза Муслера за 1:1. Само три минути по-късно Оскар Дуарте засече след плонж и удар с глава центриране от фаул и изпрати топката в обратния ъгъл на вратата за 2:1 и направи обрата пълен. Селекционерът на “урусите” Табарес веднага направи двойна смяна като ход на отчаянието - Гаргано и Форлан бяха заменени от Гонзалес и Лодейро, но това не даде очаквания резултат. В 64-ата минута силен шут на Кембъл прелетя над вратата.

В 84-ата минута цялата интрига приключи. Резервата Маркос Уреня, който се появи на терена само секунди по-рано, получи отличен пас от Кембъл зад гърба на защитата и излезе сам срещу Муслера. Нападателят пусна технично топката покрай излезлия напред страж и реши всичко - 1:3. Уреня е съотборник на нашия Ивелин Попов в Кубан (Краснодар). Това беше осми гол за него с националната фланелка.

В добавеното време Макси Перейра получи червен картон. Уругваецът изрита жестоко Кембъл и моментално беше изгонен от рефера. Това беше първият червен картон от началото на Мондиала. Другата среща в групата е между Англия и Италия.


СХЕМИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА
Уругвай (4-4-2): Оскар Табарес заложи на 4-4-2, като на върха на атаката бяха Единсон Кавани и Диего Форлан за сметка на възстановяващия се от контузия Луис Суарес. Голаджията на Ливърпул беше в изключителна форма този сезон, но получи контузия в коляното преди турнира и претърпя операция. Табарес предпочита да не рискува с включването му в мача срещу аутсайдера в групата Коста Рика. Защитата на “урусите” беше съставена от опитните Годин, Лугано, Касерес и Перейра. Полузащитниците Родригес, Арвелао и Стуани и Гаргано се включваха при първа възможност в атаките.

Коста Рика (5-4-1): Хорхе Пинто избра схема 5-4-1. В предни позиции оперираше  Джоел Кембъл, който е собственост на Арсенал. В халфовата линия действаха Брайън Руис, Боланос, Техеда и Борхес.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Попадението на Оскар Дуарте в 57-ата минута направи обрата пълен и предреши краха на “урусите”.

Срещата по минути - ТУК !
Програма и класиране в група D - ТУК !
http://www.blitz.bg

 1:0 Единсон Кавани (24-дузпа), 1:1 Джоел Кембъл (54), 1:2 Оскар Дуарте (57), 1:3 Маркос Уреня (84)
СЪСТАВИ
Уругвай: Фернандо Муслера, Максимилиано Перейра, Диего Лугано, Диего Годин, Мартин Касерес, Егидио Аревало Риос, Валтер Гаргано (60 - Алваро Гонзалес), Кристиан Стуани, Кристиан Родригес (76 - Абел Ернандес), Диего Форлан (60 - Николас Лодейро), Единсон Кавани
Коста Рика: Кейлор Навас, Кристиан Гамбоа, Джанкарло Гонсалес, Михаел Умана, Оскар Дуарте, Жуниор Диас, Кристиан Боланьос (88 - Микаел Барантес), Селсо Борхес, Брайън Руис (83 - Маркос Уреня), Уелстин Техеда (74 - Хосе Куберо), Джоел Кембъл
2_064.jpg
Град:
Форталеза
Стадион
„Кастелао“
Капацитет:
64 846 места
2_17.jpgСъдия:
Феликс Брих (Гер)
Асистенти:
Марк Борш (Гер) и Щефан Луп (Гер)
Четвърти съдия:
Виктор Карийо (Перу)

 


Сходни връзки

Коста Рика хвърли голямата бомба на Мондиал 2014 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди