изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:42 EEST
Бракониери убиха световно известния слон Сатао    
Екология Бракониери на слонова кост убиха един от най-известните и обичани слонове в страната. Сатао, чийто бивни са толкова големи, че те се влачат по земята, бе открит с отрязано лице в Източния национален парк на Кения Тсаво.

Огромното животно се е разхождало из парка най-малко 45 години. Смята се, че то е убито само от една отровна стрела.

Тръстът на Тсаво следи движението на слона с помощта на въздушно разузнаване през последните 18 месеца и благодарение на огромните си бивни, той винаги е бил „лесно разпознаваем от въздуха“. Технологията обаче не бе достатъчна да спаси животното.

„С голяма скръб искам да ги информирам, че Сатао е мъртъв. Великолепният слон бе добре известен в Тсаво Ийст Нешънъл Парк“, където хиляди посетители са му са се любували. „Тсаво и Кения повече няма да извличат ползи от неговото могъщо присъствие“, каза още той.

Тялото на слона е било намерено още на 2 юли. По думите на говорителя, стрелата е влязла през левия хълбок и той не е имаш шанс да оцелее. За смъртта му се съобщава едва сега, за да може на тялото да бъдат направени тестове и да се установи наистина, че мъртвият слон е Сатао. http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Бракониери убиха световно известния слон Сатао | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.37 секунди