изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:58 EEST
Неуспех на газовите преговори в Украйна    
По света

Газовите преговори в Киев с участието на еврокомисаря Гюнтер Йотингер, шефа на „Газпром“ Алексей Милер и украинския премиер Арсений Яценюк приключиха с неуспех, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС. Русия ще въведе система за авансово плащане за Украйна, ако не получи до 9 ч. българско време днес от Киев 1,95 млрд. долара – част от задълженията си към „Газпром“, съобщи говорителят на компанията Сергей Куприянов.



Задълженията на Украйна към „Газпром“ са около 4,5 млрд. долара.

Това означава, че може да се стигне до прекъсване на доставките, което може да наруши потока на газа до останалата част от Европа, подчертава Ройтерс.

Русия обаче подчертава, че вече три пъти е отлагала въвеждането на системата за авансово плащане и повече не е склонна да изчаква.

Алексай Милер бе заявил по-рано, че предложената от Русия цена от 385 долара за хиляда кубични метра е обективна и се подкрепя от ЕК и съответства на препоръките на Международния валутен фонд за Украйна.

Украйна настоява да се върне към старата цена на руския газ, която беше 268,50 долара за хиляда куб. м.

Все още е възможно постигането на споразумение за руските доставки на газ за Украйна, заявиха пък от ЕК.   http://www.vesti.bg/
 


Сходни връзки

Неуспех на газовите преговори в Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди