изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:33 EEST
ГЕОРГИ ГАНЧЕВ В ЩАФЕТАТА НА БЪЛГАРИЯ НА 4 Х 100 ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ОТБОРЕН ШАМПИОНАТ    
СпортЛекоатлетът от Добрич Георги Ганчев попадна в националния отбор на България за европейското отборно първенство в латвийската столица Рига. Престижното състезание на Стария континент е следващата седмица - на 21 и 22 юни, а най-бързият добруджанец е включен в щафетата на България 4 по 100 метра.

Ганчев завърши пети на републиканското, но по щастливо стечение на обстоятелствата намери място в квартета на "лъвовете" след отказ на един от първите бегачи. Ганчев бе избран, тъй като времето му е само на 2 стотни от четвъртия в националния шампионат. Така на старта в най-динамичната и атрактивна дисциплина за България освен Ганчев ще бягат още Денис Димитров, Боби Петров и Петър Кременски, който пък преди броени дни към куп златните си отличия добави и короната за най-красив столичанин. До 17-ти Ганчев и компания ще са на лагер в Сливен, след което ще се отпpавят към най-горещата лекоатлетическа точка на Европа- Рига. "Доволен съм от постижението си на 100 м, тъй като за първи път бягам на тази дистанция. Досега основно насочих своите сили в по-дългите дисциплини, като вече имам 3 щафети за Купа Европа на 4 по 400, но по-бързата щафета 4 по 100 ме мотивира да дам целия си опит, който съм натрупал през последните години на пистата", сподели Ганчев. Той започна да изкачва стълбичката на шампионите като възпитаник на Милен Петров в Добруджа, но днес изказва своята огромна благодарност и признание и към Илия Дамянов в настоящия си клуб Локомотив (Русе) без чиято подкрепа нямаше да се нареди сред най-бързите ни национали. 


 


Сходни връзки

ГЕОРГИ ГАНЧЕВ В ЩАФЕТАТА НА БЪЛГАРИЯ НА 4 Х 100 ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ОТБОРЕН ШАМПИОНАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди