изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:02 EEST
Заплаха за енергийното снабдяване в Европа? (ОБЗОР)    
Коментари ЕК призова Украйна да увеличи газовите си резерви до 20 милиарда кубични метра още преди края на лятото, след като днес Русия спря подаването на газ към страната заради неплатени дългове. Междувременно, в петък Комисията възнамерява да проучи вероятността от прекъсване на доставките на руски газ за ЕС.

Според говорителя на европейския комисар за енергетиката за да осигури доставките руски газ за ЕС, Украйна като транзитна страна трябва да има резерви между 18 и 20 милиарда кубични метра. В момента газовите резерви на страната са едва 13,5 милиарда куб.м.
От своя страна, председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу призова Русия и Украйна да направят още едно усилие, за да достигнат до съгласие в спора си за газовите доставки и да подновят преноса на суровината. Барозу призова двете страни да подновят усилията си, като подчерта, че предложението, което се обсъжда в рамките на преговорите, е добро.
Доставките на газ за ЕС се извършват в нормален режим въпреки преминаването към авансово плащане за газовите доставки за Украйна. Това заяви днес говорителят на европейския комисар за енергетиката. По-рано Украйна обеща да продължи безпрепятствено преноса на газ за Европа, а „Газпром” подчерта, че европейските потребители получават суровината в пълен обем.
Европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер предупреди след провала на руско-украинските преговори за газа, че след през зимата в ЕС може да възникне дефицит на синьото гориво. В следващите седмици проблеми такива проблеми няма да има, ние ще получаваме нашите газови доставки”, каза Йотингер. Той добави, че дефицит може да възникне при особено студена зима при условие, че Украйна изразходва своите резерви.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Заплаха за енергийното снабдяване в Европа? (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди