изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:24 EEST
САЩ пусна кръв и отмъсти на Гана, падна гол още в 31-ата секунда    
СпортСАЩ успя да стартира с победа участието си на Световното в Бразилия, надигравайки с 2:1 Гана. Още в 31-ата секунда Клинт Демпси даде преднина на янките, а в края паднаха още два гола. В 82-ата минута Андре Айю изравни за африканците, но избраниците на Юрген Клинсман стигнаха до трите точки.

В герой за САЩ се превърна Джон Бруукс, реализирал в 86-ата минута първия си гол с екипа на националния отбор на страната си. По този начин янките отмъстиха на Гана за пораженията на Мондиалите през 2006 и 2010-а.

През 2006-а "черните звезди" спечелиха с 2:1 над американците в мач от груповата фаза на Мондиала, като по този начин продължиха на 1/8-финалите и елиминираха янките. Преди 4 години пък Гана отново отстрани САЩ, но този път с 2:1 след продължения на 1/8-финалите в ЮАР.

Мачът в Натал ще се запомни с най-бързият гол до момента на това Световно. Отбеляза го Клинт Демпси, който още в 31-ата секунда наказа Адам Квараси след самостоятелна акция, при която нахлу опасно в наказателното поле на Гана, преодоля Джон Бой и прати топката в долния ляв ъгъл на стража на съперника. Taка Демпси отбеляза един от най-бързите голове на световни първенства.

Опитите на Гана да стигне до изравнително попадение се увенчаха с успех чак в 82-ата минута. Тогава когато Андре Айю се разписа след бърза контраатака на африканците за 1:1. Преди това двата тима изпуснаха по няколко положения.

Още в 23-ата минута пък селекционерът на САЩ Юрген Клинсман трябваше да прави принудителна смяна. Един от основните му играчи - Джоузи Алтидор се контузи, спринтирайки по лявото крило и не успя да продължи. В 33-ата Демпси също падна на земята и притесни Клинсман, но все пак остана на терена, въпреки че беше облян в кръв след ритник в лицето от Джон Бой. Носът на Демпси пострада, но това не му попречи да играе до края на мача.

Янките ликуваха в 86-ата минута, когато Джон Бруукс се разписа с глава след ъглов удар и отбеляза първото си попадение с екипа на националния отбор, донасяйки трите точки на американците.

В другия мач от групата, игран часове по-рано, Германия ступа Португалия с 4:0.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ
Гана (4-4-1-1): Селекционерът на Гана Джеймс Апиа заложи само на един чист нападател в лицето на Асамоа Гиан. Плътно зад гърба на опитния играч беше Джордан Ойю, а американците застрашаваха още Андре Айю, Джонатан Менса и Мохамед Рабиу. "Черните звезди" залагаха предимно на далечни удари, но Тим Хауърд се представи на висота под рамката на американската врата. Апиа вкара звездите Кевин-Принс Боатенг и Майкъл Есиен през втората част на двубоя. Въпреки че изпусна Клинт Демпси за гола му в 32-ата минута, Джон Бой след това беше много активен, като дори можеше да отбележи за 1:1. На няколко пъти именно неговите намеси слагаха край на опасни атаки на САЩ.___________________________.jpg

САЩ (4-4-1-1):
Юрген Клинсман заложи на най-доброто на старта на Мондиала в Бразилия. Селекционерът на САЩ обаче трябваше да прави две принудителни смени, като първата беше още в 23-ата минута. Тогава един от основните играчи - нападателят Джоузи Алтидор се контузи и мястото му зае Арон Йохансон. На полувремето Клинсман трябваше да извърши още една принудителна смяна, този път в отбрана. Централният бранител Мат Беслър не се появи за втората част заради здравословни проблеми, а неговото място бе заето от Джон Бруукс, който по-късно се превърна в герой за янките, вкарвайки победното попадение.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Попадението на резервата Джон Бруукс. 21-годишният защитник на Херта се разписа за 2:1 за САЩ в 86-ата минута, малко след като ганайците бяха изравнили. Така Бруук отказа африканците и донесе трите точки на янките за победния старт на Мондиал 2014.

СЪДИЯТА
Реферът Йонас Ериксон ръководи авторитетно срещата. Шведският милионер почти нямаше работа, липсваха и спорните ситуации. Ериксон показа два жълти картона - на ганайците Мохамед Рабиу и Съли Мунтари.

ПОДРОБЕН РЕПОРТАЖ НА МАЧА ПО МИНУТИ - ТУК
ПОДРОБНА СТАТИСТИКА И КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "G" - ТУК

 
 
1:2
  0:1 Клинт Демпси (1), 1:1 Андре Айю (82), 1:2 Джон Бруукс (86)
 
 
Съставите
Гана: 12.Адам Квараси, 4.Даниел Опаре, 7.Кристиан Атсу (77 - 14.Алберт Адома), 21.Джон Бой, 20.Квадво Асамоа, 11.Съли Мунтари, 13.Джордан Ойю (58 - 9.Кевин-Принс Боатенг), 10.Андре Айю, 19.Джонатан Менса, 17.Мохамед Рабиу (71 - 5.Майкъл Есиен), 3.Асамоа Гиан
Жълти картони: Мохамед Рабиу, Съли Мунтари
 
САЩ: 1.Тим Хауърд, 23.Фабиан Джонсън, 5.Мат Беслър (46 - 6.Джон Бруукс), 20.Джеф Камерън, 7.Дамаркъс Бийзли, 15.Кайл Бекерман, 11.Алехандро Бедоя (77 - 19.Греъм Зуси), 13.Джърмейн Джоунс, 4.Майкъл Брадли, 8.Клинт Демпси, 17.Джоузи Алтидор (23 - 9.Арон Йохансон)
2_071.jpg
Град:
Натал
Стадион
„Арена дас Дунас“
Капацитет:
42 086 места
2_19.jpgСъдия:
Йонас Ериксон (Швеция)
Асистенти:
Матиас Класениус (Шв) и Даниел Варнмарк (Шв)
Четвърти съдия:
Норберт Хауата (Таити)
http://www.blitz.bg/


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ - БРАЗИЛИЯ 2014 - ПРЕДСТАВЯМЕ И ОТБОРИТЕ, ПЪЛНА ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВЕНСТВОТО


 


Сходни връзки

САЩ пусна кръв и отмъсти на Гана, падна гол още в 31-ата секунда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди