изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:28 EEST
Бойни роботи подсилват руските подводници    
По светаРуските подводници от пето поколение ще имат на борда бойни роботи, обяви главнокомандващият Военноморския флот адмирал Виктор Чирков, предаде РИА “Новости”.

Това стана на церемонията по издигането на националния флаг на многоцелевата подводница от четвърто поколение “Северодвинск” в пристанище Мурманск в Баренцово море. С това тя влиза на въоръжение.
Разработването на 5-о поколение подводници вече е започнало, съобщи Чирков. И добави: “Възможностите на военния флот ще бъдат повишени, включително чрез бойни роботи. Те ще бъдат интегрирани в многоцелевите атомни и неатомни подводници. Това е предвидено в плановете и ще бъде изпълнено.”

Преди два дни бе съобщено, че се работи по създаването на боен робот с кодово име “Уникум”. За проекта намекна през март вицепремиерът Дмитрий Рогозин, който оприличи бъдещия робот на аватар от едноименния филм. Роботът щял изпълнява задачи и под вода и ще може и сам да взима решения.
Приетата на въоръжение атомна подводница “Северодвинск” е дълга 120 м и е най-безшумната от всички в руския флот. Тя ще може да нанася удари не само по цели във водата, но и на сушата. На борда  са най-новите крилати ракети “Калибър” и “Оникс”. Те ще излитат и вертикално, като обсегът им е над 1500 км. Екипажът е от 85 души, а до 2020 г. трябва да бъдат произведени още 7 подводници като “Северодвинск”. TRUD.BG
 


Сходни връзки

Бойни роботи подсилват руските подводници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди