изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:49 EEST
БИЗНЕСЪТ ОЧАКВА НАЙ-ГОЛЯМА ЗАЕТОСТ ВЪВ ВАРНА, ХАСКОВО И СЛИВЕН    
ИкономикаВ следващите 12 месеца бизнесът очаква най-голямо увеличение на работната заетост в три области-Варна, Хасково и Сливен. Това показват резултатите от социологическо проучване на Института за пазарана икономика /ИПИ/ проведено миналия месец сред 1680 фирми.

Кризата е настигнала по-късно, но е нанесла тежък удар на Варна, която до 2008 г. по заетост и БВП е изпревалвала Бургас, но сега нещата са се обърнали в полза на южния морски град, посочи старши експертът от ИПИ Петър Ганев.
Бургас успява сега и да привлече повечето стратегически инвеститори по морето. Интересен е факт, че в пика на кризата в морската столица има увеличени доходи на глава от домакинствата във Варна с 15 %. Този ръст се отчита резултат от по-високо ниво на сивата икономика, защото има по-малко събрани данъци в сравнение с предходния период. По усвояване на европейски средства до края на януари т.г. във Варна се падат по 375 лева на човек, а в региона отличници са Бяла с 2181 лева на човек и Белослав с 2061 лева. На опашката са Ветрино –с 83.3 лева на човек и Дългопол със 78.5 лева.
Според изследването „Регионални профили" на ИПИ отминаващата криза е най-продължителна за последните 100 години. Възстановяването на икономиката е бавно и слабо –отиват 60 месеца за това. Варна е с негативно развитие все още, Стара Загора е на второ място по БВП на човек от населението, Кърджали и Смолян са отличници в образованието, Габрово е с най-лоша демографска картина, в най-незавидно икономическо положение са Разград, Видин, Силистра и Кюстендил. standartnews.com
 


Сходни връзки

БИЗНЕСЪТ ОЧАКВА НАЙ-ГОЛЯМА ЗАЕТОСТ ВЪВ ВАРНА, ХАСКОВО И СЛИВЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди