изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:00 EEST
БЛИЗО 350 ИЗПЪЛНИТЕЛИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ НА ФЕСТИВАЛА „СЛЪНЧЕВА БЪЛГАРИЯ“    
КултураБлизо 350 изпълнители – певци и танцьори, ще се включат в VI Международен  музикално-танцов  фестивал „Слънчева   България” се провежда от 16 до 18 юни в Балчик. Той е организиран от туристическата фирма „Олимпия Груп” от Добрич, с подкрепата на Община Балчик и Община Добрич.

На сцената ще излязат 18 колектива от България, Русия, Беларус, Республика Северна Осетия-Алания.  Малките творци ще ни покажат разнообразни художествени произведения, ще се насладим на магията на танца, ще послушаме вокал, солисти и групи отново ще владеят сърцата ни от сцената на централен площад в град Балчик и град Добрич.
 Фестивалът има за цел да  популяризира България,  в частност градовете Добрич и Балчик като дестинация за културен туризъм.  Авторитетно международно жури с участието на Стоян Господинов – главен художествен ръководител на ПФА „Добруджа”, Харисов Победа – член на Управлението  на Украинския национален съюз на хореографите, Игор Храмов – главен балетмайстор на Лвовския оперен театър, Наталия Атанасова – управител на „Олимпия Груп”, ще оценява изпълненията и ще даде насоки в кариерата на стотиците участници във фестивала.
Откриването бе вчера в Балчик с шествие по ул. „Черно море” и концерт на сцената на площад „21-ви септември”.  Във втория конкурсен ден днес от 18 часа започва конкурсната програма, която ще бъде последвана от галаконцерт и награждаване. Концертът в град Добрич ще бъде на 18 юни от 18 часа на площад „Свобода” с участието на колективите-победители от фестивала.  НДТ
 


Сходни връзки

БЛИЗО 350 ИЗПЪЛНИТЕЛИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ НА ФЕСТИВАЛА „СЛЪНЧЕВА БЪЛГАРИЯ“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди