изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:28 EEST
ПРИКЛЮЧИ НАЦИОНАЛНИЯТ КОНКУРС НА ИМЕТО НА АНАСТАС ПЕТРОВ    
КултураПредвижда се лауреатите му занапред да могат да участват в Международния балетен конкурс във Варна. Ралица Илиева от Националното училище по танцово изкуство в София е носителят на Голямата награда на името на Анастас Петров от проведената в Добрич Националната среща на млади балетни изпълнители.

Специалната награда за артистичност от фонда "Нина Кираджиева" заслужи Полина Иванова от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“ - Бургас. 
Общо 33 млади артисти от Софийската опера, Нов български университет и средните училища по изкуствата в столицата, Варна и Бургас участваха в балетния конкурс на името на създателя на българския балет Анастас Петров. Журито под председателството на Ясен Вълчанов определи наградите в различните възрастови групи. При жените старша възраст бе присъдена една първа награда на Адриана-Мария Славова, а при мъжете – две първи награди – на Светлин Тихомиров и Джузепе Канале. В младша възраст при момичетата отличието I степен отиде при Елена Петрова, а при момчетата не се присъжда. Бяха връчени допълнителни отличия – за съвременна хореография – на Галина Сребрева и Марина Маринова, както и за резултатна педагогическа работа – на Дарина Бедева и Иванка Касабова.
Министерството на културата осигурява шест едногодишни стипендии за балетисти - младша възраст, показали талант на конкурсната сцена. Форумът в родния град на Анастас Петров се организира от община Добрич и фондацията "Международен балетен конкурс - Варна" със съдействието на Министерството на културата.
Кметът на Добрич Детелина Николова съобщи, че е обсъдила с журито на националната среща през следващата година форумът отново да се проведе, макар досега той да се организираше веднъж на две години. Предвижда се лауреатите от него да могат да участват през следващата година в Международния балетен конкурс във Варна.
Обсъдено е още4 през следващата година Националната среща на млади балетни изпълнители „Анастас Петров“ да бъде в продължение на три дни, като галаконцерт да бъде изнесен и в курорта Албена. НДТ


 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ НАЦИОНАЛНИЯТ КОНКУРС НА ИМЕТО НА АНАСТАС ПЕТРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди