изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:38 EEST
Командирът на опълченците към Москва: Изпратете войски или загиваме геройски    
По света Главнокомандващият на въоръжените сили на Донецката народна република Игор Стрелков поиска Русия спешно да въведе войски в Югоизточна Украйна, съобщава LifeNews. По думите на Стрелков опълченците вече нямат никакви материални възможности да противостоят на противника.

Чрез масирания обстрел на Славянск и Краматорск, според Стрелков, Киев демонстрира, че може да срине с бомбардировки всеки друг от бунтовните градове – Константиновка, Макеевка, Горловка и самия Доннецк.

Ако Русия не вземе спешни и решителни мерки, то те ще постигнат своето. Няколко хиляди опълченци покрай границата с Русия не могат дълго да се съпротивляват на мощната артилерия и авиация на противника, казва Стрелков.

Той посочва, че според дислокацията на войските основните сили на украинската армия са прехвърлени в северна част на Луганска област и в южния край на Донецка област. Следователно противникът ще продължава да се придвижва с по 10-15 км. на ден, методично отрязвайти метежните региони от границата с Русия и съответно от възможната помощ.

Край Славянск сега има 5 гаубични батареи на противника. Това са 20 пълноценни оръдия с калибър 122 мм и повече. Те имат освен това и 4-5 минохвъргачни батареи. Противникът се е укрепил добре, пехотата му значително ни превъзхожда по численост, обяснява Стрелков. Според него само на един от блокпостовете украинската бронетехника е повече отколкото има в цялата опълченска армия.

Противникът може да попълва запасите си по всяко време. Ние нямаме дори резервни части за ремонт на бронетехниката. Една БМП не може да противостои на 20-30 машини на противника. Ние можем да го „хапем”, атакувайки по фланговете, можем да действаме като диверсионно-разузнавателни групи, но да променим ситуацията с един гол героизъм не сме в състояние, признава Стрелков.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Командирът на опълченците към Москва: Изпратете войски или загиваме геройски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.67 секунди