изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:21 EET
Двойно торнадо затри американски град (ВИДЕО)    
По света Мощно двойно торнадо помете цяло градче в американския щат Небраска, предаде АП. Стихията отне живота на поне двама души, 19 бяха откарани в болница с различни наранявания, като се очаква броят им да се увеличи. Една от жертвите е петгодишно дете.

Повече от две трети от град Пилджър са били направо ответи от природния катаклизъм, съобщи местният шериф Стейтън Майк Ънгър. По данни на Националната метеорологична служба на САЩ двете торнада са били на разстояние километър и половина едно от друго и правели на пустиня всичко по пътя им – изтръгвали дебели дървета, помитали къщи и други постройки.


Губернаторът на Небраска Дейв Хайнеман обяви извънредно положение в щата. Населението на Пилджър е било евакуирано през нощта срещу вторник, а местната полиция е блокирала всички пътища, които водят към града, за да бъдат избегнати нови жертви и да се предотвратят евентуални опити за мародерства. На мястото на трагедията работят спасителни екипи.

„Беше ужасно като в ада, сякаш Господ разпори земята с два нокътя”, разказва местен учител по литература. „Няма къща, която да не е повредена, кооперативният клуб в центъра го няма, силозите – също. Всичко е като смляно, целият този ужас още ми кънти в ушите”, обяснява друг жител на Пилджър.

Торнадата нанесоха щети и в съседните окръзи Каминг и Уейн. http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Двойно торнадо затри американски град (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди