изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:53 EEST
Храбри мексиканци спряха Бразилия за първи път на световни финали    
СпортБразилия и Мексико направиха равенство 0:0 в мач от група “А” на световното първенство. Двубоят се игра на стадион “Кастелао” в град Форталеза с главен съдия Джюнейт Чакър. След ремито и двата тима имат по 4 точки, след като постигнаха победи в първите си мачове – Бразилия надви Хърватия, а Мексико се справи с Камерун. За първи път Мексико успява да вземе нещо срещу Бразилия на световно първенство.

Преди днешната среща “селесао” беше постигнал три победи от три мача, но днес мексиканците постигнаха равенство. За първи път от 1982 година Бразилия не успява да спечели първите си два мача на световни финали.

Бразилия отново не впечатли с представянето си, както срещу Хърватия, когато спечели не и без помощта на съдията Нишимура. Днес домакините се затрудниха срещу мексиканците, които с наситена средна линия и доста себераздаване успяха да измъкнат равенството. Вратарят на Мексико Гилермо Очоа се превърна в играч на мача след многото си спасявания. В 26-ата минута той отрази удар на Неймар с глава, при който топката отиваше във вратата. В 44-ата минута отново Очоа спаси удар на Паулиньо. През втората част Мексико погледна малко повече към вратата на бразилците в сравнение с първата част, в която повече гледаше да подсигури отбраната си. Най-активният за Бразилия Неймар стреля от пряк свободен удар в 63-ата минута, но топката мина близо до дясната греда. В 69-ата минута отново звездата на Барселона имаше шанс, спря топката на гърди и стреля от воле, но Очоа беше на пост! Мексиканците се задоволиха с няколко далечни удара, като при един от тях в 92-ата минута Жулио Сезар трябваше да се намесва решително. Минути преди това колегата му Очоа отчая и Тиаго Силва, който с глава засече центриране, но без успех.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ

Бразилия (4-2-3-1): Луис Фелипе Сколари направи една промяна в сравнение с първия мач срещу Хърватия. На мястото на Хълк в средата на терена титуляр започна Рамирес, а другите двама бяха Оскар и Неймар. В защита действаха Дани Алвес, Давид Луис, Тиаго Силва и Марсело. Пред тях бяха наредени Луис Густаво и Паулиньо, а на върха на атаката започна Фред. Нападателят отново игра слабо и бе заменен от Жо. Рамирес също не направи кой знае какво, за да помогне.

Мексико (3-5-2): Селекционерът Мигел Ерера отново заложи на интересната схема 3-5-2 с наситена халфова линия. Именно това затрудни бразилците. Мексиканците изиграха отличен тактически мач, успяха да се противопоставят в средата на терена, а тримата бранители се справиха първо с Фред, а след това и с Жо. Подвижните халф-бекове отново имаха основна роля и затрудняваха Даниел Алвес и Марсело.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Безспорно вратарят на Мексико има основна заслуга за равенството. В 26-ата минута Очоа извади почти сигурен гол след удар с глава на Неймар, а след това се справи и сам срещу двама противници, спасявайки изстрел на Паулиньо. В 69-ата минута Очоа отноов бе вездесъщ и спаси опасен удар на Неймар.

СЪДИЯТА
Турският съдия Джюнейт Чакър показа четири жълти картона и пусна малко по-свободна игра. Реферът можеше да извади картони доста по-рано от 45-ата минута.

Двубоят по минути ТУК
Резултати и класиране в група "А" - ТУК



0:0
СЪСТАВИ
12.Жулио Сезар
6.Марсело
3.Тиаго Силва
4.Давид Луис
2.Даниел Алвеш
17.Луис Густаво
8.Паулиньо
11.Оскар (84 - 19.Вилиан)
16.Рамирес (46 - 20.Бернард)
10.Неймар
9.Фред (68 - 21.Жо)
Жълти картони: Рамирес, Тиаго Силва
МЕКСИКО:
13.Гилермо Очоа
15.Ектор Морено
2.Франсиско Родригес
23.Хосе Васкес
4.Рафаел Маркес
22.Паул Агилар
6.Ектор Ерера (76 - 8.Марко Фабиан)
18.Андрес Гуардадо
7.Мигел Лаюн
10.Джовани дос Сантос (84 - 9.Раул Хименес)
19.Орибе Пералта (74 - 14.Хавиер Ернандес)
Жълти картони: Паул Агилар, Хосе Васкес
2_064.jpg
Град:
Форталеза
Стадион
„Кастелао“
Капацитет:
64 846 места
2_18.jpgСъдия:
Джюнейт Чакър (Турция)
Асистенти:
Бахатин Дуран (Тур) и Тарик Онгюн (Тур)
Четвърти съдия:
Свейн Одвар Моен (Норвегия)
 
БАЛАНС: 39 мача, 22 победи за Бразилия, 7 равенства, 10 победи за Мексико, г.р. 71:36
http://www.blitz.bg



 


Сходни връзки

Храбри мексиканци спряха Бразилия за първи път на световни финали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди