изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:57 EEST
Вратар едва не закопа Русия в слаб мач    
СпортРусия и Южна Корея завършиха наравно 1:1 в мач от група “Н”. Двубоят се игра на стадион “Арена Пантанал” в град Куиаба, а съдия бе аржентинецът Нестор Пинтана. Лий Кун Хо откри резултата за корейците в 68-ата минута след груба грешка на вратаря Игор Акинфеев, който изпусна топката във вратата си. Няколко минути по-късно влезлият като резерва Александър Кержаков възстанови равенството.


След изиграване на първите двубои от групата Белгия е лидер с 3 точки, Русия и Южна Корея са с по една, а Алжир е без точков актив. В следващите двубои на 22 юни Белгия играе с Русия, а Южна Корея се изправя срещу Алжир.

Двубоят бе един от най-слабите от началото на първенството. Първото полувреме се игра в изключително бавно темпо, двата отбора не атакуваха, а гледаха предимно да не допуснат грешки в защита. Епизодични опити за нападения и далечни удари белязаха първите 45 минути. В 31-ата минута Игнашевич стреля от пряк свободен удар, но вратарят на Южна Корея бе на мястото си.

През втората част мачът се пооживи и двата тима си размениха по един гол. И те можеше да не паднат, ако не беше грешката на вратаря на Русия Игор Акинфеев. При поредния удар отдалеч стражът капитулира в 68-ата минута. Влезлият като резерва Лий Кун Хо отправи силен изстрел, при който стражът на руснаците изпусна топката във вратата си. Фабио Капело реагира веднага и направи две смени – пусна в игра Александър Кержаков и Игор Денисов. В 74-ата минута именно Кержаков изравни за крайното 1:1. След няколко рикошета и карамбол в наказателното поле топката стигна до нападателя, който отблизо я прати зад голлинията.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ8_301.jpg
Русия (4-3-3): Фабио Капело използва типичната схема за Русия с един централен нападател в лицето на Кокорин и две крила – Самедов и Шатов. Зад тях действа триото Жирков, Глушаков и Файзулин. Нищо от опитите на офанзивната част на руснаците не се получи и Кокорин остана напълно изолиран в предни позиции. Едва с влизането на Кержаков атаката се пораздвижи и именно той изравни резултата.

8_401.jpgЮжна Корея (4-4-2): Корейците за пореден път показаха изключителна дисциплина и тактическа грамотност на терена. Двете звезди Чу Йон Парк и Хюнг Мин Сон поведоха атаката. През първото полувреме двамата нямаха принос за опасни атаки, а през втората част селекционерът Хюн Мюн Бо ги смени. Именно една от резервите Лий Кун Хо вкара гола, с който Южна Корея поведе. Футболистите на Хюн Мюн Бо заложиха на бързина и атаки по крилата, както и много удари отдалеч заради неубедителните намеси на Акинфеев.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Грешката на вратаря на Русия Игор Акинфеев “отпуши” нулевото равенство и безинтересния мач. В 68-ата минута стражът изпусна топката след силен удар на Лий Кун Хо, който откри резултата в полза на Южна Корея. Това бе поредна грешка на Акинфеев при удари отдалеч.
СЪДИЯТА
Нестор Питана от Аржентина ръководи може би един от най-лесните си мачове. Реферът показа три жълти картона за играчи на Южна Корея и един на Шатов от Русия. Малко по-грубо беше нарушението на Ки Сунг Йонг в краката на Самедов. Аржентинският рефер отпразнува рожден ден на 17 юни, в деня на мача, като навърши 39 години.
Двубоят по минути ТУК
Резултати и класиране в група "Н" - ТУК

 
 1:1
0:1 Лий Кун Хо (68), 1:1 Александър Кержаков (74)
СЪСТАВИ
РУСИЯ:
1.Игор Акинфеев
22.Андрей Йешченко
4.Сергей Игнашевич
14.Василий Березуцкий
17.Олег Шатов (60 - 10.Алан Дзагоев)
8.Денис Глушаков (72 - 7.Игор Денисов)
23.Дмитрий Комбаров
20.Виктор Файзулин
19.Александър Самедов
9.Александър Кокорин
18.Юрий Жирков (71 - 11.Александър Кержаков)
Жълт картон: Олег Шатов
ЮЖНА КОРЕЯ:
1.Джун Сун-Рион
3.Йон Сук-Юн
5.Ким Юн-Гуон
20.Хон Джеон-Хо (72 - Хуан Сок Хо)
12.Лий Йон
16.Ки Сунг-Йонг
14.Хан Кук-йон
9.Хюнг-Мин Сон (85 - 7.Ким Бо Кюн)
13.Ку Джа-Чеол
17.Чун-Йон Лий
10.Чу-Йон Парк (56 - 11.Лий Кун Хо)
Жълти картони: Сон Хюн Мин, Ки Сунг-Йонг, Ку Джа Чеол
2_069.jpgГрад:
Куиаба
Стадион
„Арена Пантанал“
Капацитет:
42 968 места
2_12.jpgСъдия:
Нестор Питана (Аржентина)
Асистенти:
Ернан Майдана (Арж) и Хуан Пабло Белати (Арж)
Четвърти съдия:
Роберто Морено (Панама)

http://www.blitz.bg


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ - БРАЗИЛИЯ 2014 - ПРЕДСТАВЯМЕ И ОТБОРИТЕ, ПЪЛНА ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВЕНСТВОТО

 


Сходни връзки

Вратар едва не закопа Русия в слаб мач | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди