изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:53 EEST
МЕЖДУУЧИЛИЩЕН ОБЩИНСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ СЕ ПРОВЕДЕ В ТЕРВЕЛ /СНИМКА/    
СпортВ навечерието на деня, в който светът стана футбол, откривайки световното първенство в Бразилия на 12 юни,  на градския стадион в Тервел се проведе традиционният турнир по футбол. Началото му бе поставено през 2006 година и оттогава спортното събитие се провежда в края на всяка учебна година между общинските училища.

Надпреварата се проведе на малък терен, с отбори по 8 футболисти, на малки вратички. След предварително изтеглен жребий между отборите бяха сформирани две квалификационни групи. В първа група влязоха отборите на ОУ „Васил Друмев“ в с. Орляк, ОУ „Отец Паисий“ в с. нова Камена и ОУ „Паисий Хилендарски“ в с. Безмер. Във втора група попаднаха ОУ „Д-р Петър Берон“ в с. Коларци, СОУ „Йордан Йовков“ в Тервел и ОУ „Христо Ботев“ в с. Зърнево. В състава на тимовете участваха ученици от V до VIII клас, родени след 1999 г.
През първия ден всеки отбор от групите се срещна с противниците си. В първа група на първо място се класира отборът на с. Нова Камена, следван от с. Орляк. Във втора група първи по резултат бе отборът на СОУ в Тервел, а втори – ОУ в с. Зърнево. Вторият състезателен ден започна със срещи първи отбор от първа група срещу втори – от втора и обратно. Така се сформира финалната четворка. За трето и четвърто място се бориха ОУ в с. Орляк и ОУ в с. Зърнево. Срещата завърши с резултат 7:3 за ОУ „Васил Друмев“ в с. Орляк. За втора поредна година до крайния резултат се стигна след мач между отборите на Тервел и Нова Камена. Той завърши с резултат 5:0 в полза на учениците от Тервел. Крайното класиране се оформи по следния начин: на I място - отборът на СОУ „Йордан Йовков“ в Тервел, на II място - тимът на ОУ „Отец Паисий“ в с. Нова Камена, а третото място зае отборът на ОУ „Васил Друмев“ в с. Орляк. Класираните на трето, второ и първо място получиха съответно бронзов, сребърен и златен медал На победителя бе връчена и купата на турнира.
За трета година по време на междуучилищния футболен турнир се излъчват „Голмайстор“ и „Най-добър вратар“. Носители на съответните статуетки станаха Мартин Георгиев от СОУ „Йордан Йовков“ с 11 попадения във вратите на противниците. Само два гола пропусна вратарят на СОУ „Йордан Йовков“ Дарин Денев.
И през двата дни отборите показаха спортсменска игра, без груби нарушения. Рефери на срещите бяха футболистите от ФК „Семптември`98“ Стефан Йорданов и Красимир Неделчев. Здравословното състояние на спортистите бе поверено на фелдшер Дарина Василева. Наградният фонд е осигурен от община Тервел. НДТ
 


Сходни връзки

МЕЖДУУЧИЛИЩЕН ОБЩИНСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ СЕ ПРОВЕДЕ В ТЕРВЕЛ /СНИМКА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди