изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:35 EEST
Холандия възкръсна срещу Австралия в мач с пет гола    
СпортХоландия победи Австралия с 3:2 във втори мач от група "В" на Световното първенство по футбол в Бразилия. "Лалетата" обаче няма да могат да разчитат на голямата си звезда Робин Ван Перси, който получи жълт картон в двубоя и ще липсва в последния мач от груповата фаза срещу Чили. Поради същата причина (втори жълт картон) Тим Кейхил няма да може да помага на Австралия в битката срещу Испания.


Двубоят между Австралия и Чили премина през няколко обрата, но в крайна сметка "лалетата" взеха трите точки и вече имат 6, с които заемат първото място в класирането преди другия мач от групата (Испания - Чили, 22:00 часа тази вечер). 
 
Австралия започна по-уверено двубоя в Порту Алегри и в 15-ата минута бе създадена първата по-опасна ситуация в мача. Открадната топка от Леки и удар на Брешано показаха, че австралийците няма да се дадат лесно на отбора, който разби световния шампион Испания с 5:1 в първия мач.
 
Вместо да допусне гол обаче, Холандия поведе с попадение на Ариен Робен. Най-бързият футболист в света премина от центъра през цялата защита на съперника и вкара с удар покрай вратаря.
 
Само 47 секунди по-късно Тим Кейхил вкара един от най-красивите голове на шампионата с удар от воле след далечен пас. До края на полувремето Брешано можеше да направи обрат, но ударът му от точката за изпълнение на дузпа премина над гредата.
 
Втората част започна с отменен гол за Австралия. Леки си послужи с нарушение и попадението му не бе зачетено.
 
В 52-ата минута Австралия получи право да изпълни дузпа, след като центриране на Бозанич срещна ръката на холандски бранител. Йединак вкара за 2:1, но радостта на тима му продължи само няколко минути.
 
Робин Ван Перси остане непокрит в 57-ата минута и възстанови равенството. Звездата на "лалетата" можеше да бъде изгонен в 63-ата минута за грубо влизане срещу Йединак, но остана на терена.
 
Холандия стигна до победата с гол на резервата Мемфис Депай, който вкара с удар от дистанция в 67-ата минута за крайното 3:2.

СХЕМИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА
Австралия (4-4-2): Австралийците играха с четирима в отбрана и четирима в полузащита, но крайните халфове Леки и Оар по-често действаха като крила. В атака действаха Тим Кейхил, а зад него Марк Брешано.
Холандия (3-4-3): Луис ван Гаал заложи на трима в защита, което в първите минути на мача създаде някои проблеми на тима му. В средата действаха четирима полузащитници, а напред познатото трио - Снайдер, Ван Перси и Робен.
 
КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
В 63-ата минута реферът Джамел Хаймуди спести втори жълт картон на звездата на Холандия Робин Ван Перси. Минута по-късно Мемфис Депай вкара победния гол за крайното 3:2.

СРЕЩАТА ПО МИНУТИ - ТУК!

 
2:3

0:1 Ариен Робен (20'), 1:1 Тим Кейхил (21'), 2:1 Миле Йединак (53' дузпа), 2:2 Робин Ван Перси (57'), 2:3 Мемфис Депай (67')
 
Съставите:
АВСТРАЛИЯ: 
1. Матьо Райън
19. Райън Макгоуън
6. Матьо Спиранович
22. Алекс Уилкинсън
3. Джейсън Дейвидсън
23. Марк Брешано
(8. Оливър Бозанич)
15. Миле Йединак
17. Мат Маккей
7. Матю Леки
4. Тим Кейхил
(14. Бен Халоран)
11.Томи Оър
(9. Адам Тагарт)
ХОЛАНДИЯ:
1. Яспер Силесен
4. Бруно Мартинс Инди
(21. Мемфис Депай 45')
2. Рон Влаар
3. Стефан де Врей
5. Дейли Блинд
7. Дарил Янмаат
6. Найджъл де Йонг
10. Уесли Снайдер
8. Джонатан де Гузман
(20. 
Джорджино Виналдум)
9. Робин ван Перси
(17. Джърмейн Ленс)
11. Ариен Робен
 Жълт картон: Тим Кейхил  Жълт картон: Робин Ван Перси
2_066.jpg
Град:
Порту Алегри
Стадион
„Бейра-Рио“
Капацитет:
48 849 места
 
 
2_07.jpgСъдия:
Джамел Хаймуди (Алжир)
Асистенти:
Редуан Ачик (Мар)
Абделхак Ечиали (Алж)
Четвърти съдия:
Бакари Папа (Гамбия)

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Холандия възкръсна срещу Австралия в мач с пет гола | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди