изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:41 EEST
Колумбия нокаутира Дрогба и компания след 3 гола за 9 минути    
СпортКолумбия победи с 2:1 Кот д`Ивоар в интригуващ мач от Група "C" на Световното в Бразилия, в който и трите гола паднаха в рамките само на 9 минути през второто полувреме. Успехът е втори за тима на Хосе Пекерман, който е едноличен лидер с пълен актив от 6 точки. Котдивоарците остават с 3 в актива си и в последния си двубой се нуждаят от задължителна победа над Гърция, за да запазят шансове за класирането на 1/8-финалите. В другата среща от групата тази нощ един срещу друг излизат Япония и Гърция, които преследват първите си точки на Мондиал 2014.



Мачът между Колумбия и Кот д`Ивоар премина при много бързи обороти, като и двата отбора до последно водиха люта битка за трите точки. Положенията пред Давид Оспина и Бубакар Бари се редуваха едно след друго още от началото. И трите гола обаче паднаха чак след повече от час игра. В 64-ата минута трудът на много активните колумбийци беше възнаграден. Хамес Родригес засече с глава след центриране на Хуан Куадрадо от ъглов удар и опъна мрежата, след като беше изпуснат от Дидие Дрогба. Опитният нападател се появи като резерва за Кот д`Ивоар, но не успя да помогне на тима си в днешната среща.

След получения гол африканците се хвърлиха в атака, преследвайки бързото изравняване. Серж Орие обаче пропусна от добра позиция, а в 70-ата колумбийците нанесоха втория си удар. Появилият се на смяна Хуан Кинтеро реализира за 2:0 след грешка на Серей Дие. Роденият през 1993 година талант от Порто се озова сам срещу камерунския страж Бубакар Бари и технично насочи топката в мрежата му.

Само 3 минути след това африканците намалиха. В 73-ата Жервиньо блесна със страхотно индивидуално действие в наказателното поле на колумбийците, като с неспасяем удар в близкия ъгъл реализира за 1:2. Високото темпо се запази до самия край на мача, но гол не падна, а Дрогба и компания могат да съжаляват, че не стигнаха до точката, тъй като пропиляха няколко добри положения.
 
Най-изгодното от тях беше в добавеното време, когато опитният Марио Йепес допусна детинска грешка и само умелата намеса на Оспина не позволи на котдивоарците да отбележат.

Постигайки победата днес Колумбия направи важна крачка към класирането на 1/8-финалите в Бразилия. Освен това тимът за първи път записва две победи на световно първенство. На шампионатите през 1990, 1994 и 1980 г. колумбийците постигаха само по една победа.

СХЕМИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА
Колумбия (4-2-3-1): Селекционерът Хосе Пекерман заложи в атака на Теофило Гутиерес и Виктор Ибарго. Първият пропиля няколко положения за гол, а вторият бе неубедителен и отстъпи мястото си на младия Хуан Кинтеро още в началото на второто полувреме. Талантът от Порто се възползва от получения шанс и вкара втория гол в мача. Много активен беше Хамес Родригес, от който идваха най-големите опасности пред вратата на африканците.

Кот д'Ивоар (4-3-3):
Селекционерът Сабри Ламуши отново остави Дидие Дрогба на пейката, както беше и при победата с 2:1 над Япония. Днес срещу Колумбия звездата се включи през второто полувреме, но не помогна на своите. Дори Дрогба донякъде носи вина за първия гол на съперника, след като не успя да противодейства на Хамес Родригес в наказателното поле. Ламуши заложи в атака от първата минута на Вилфрид Бони, който беше подкрепян по крилата от Саломон Калу и Жервиньо. Яя Туре пък се включваше активно от втора позиция и имаше за цел да организира играта на тима си.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Вторият гол на Колумбия. Резервата Хуан Кинтеро наказа Бубакар Бари, което се оказа ключовият момент в мача. Въпреки че попадението не прекърши амбициите на африканците, до края Кот д`Ивоар имаше сили само за почетен гол.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА ПО МИНУТИ - ТУК
ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "C" - ТУК

2:1
1:0 Хамес Родригес (64), 2:0 Хуан Кинтеро (70), 2:1 Жервиньо (73)
СЪСТАВИ
КОЛУМБИЯ:
1.Давид Оспина
3.Марио Йепес
2.Кристиан Сапата
18.Хуан Сунига
7.Пабло Армеро
(72 - 4.Сантяго Ариас)
11.Хуан Куадрадо
6.Карлос Санчес
8.Абел Агилар
(79 - 15.Алекс Мехия)
10.Хамес Родригес
14.Виктор Ибарбо
(53 - 20.Хуан Кинтеро)
9.Теофило Гутиерес
КОТ Д'ИВОАР:
1.Бубакар Бари
17.Серж Орие
22.Сюлейман Бамба
5.Дидие Зокора
3.Артур Бока
9.Шейк Тиоте
19.Яя Туре
15.Макс Градел
(67 - 8.Саломон Калу)
20.Серей Дие
(73 - 6.Матис Боли)
12.Вилфрид Бони
(60 - 11.Дидие Дрогба)
10.Жервиньо
Жълти картони:
Дидие Зокора
Шейк Тиоте
2_062.jpg
Град:
"Насионал Мане Гаринча"
Стадион
Бразилия
Капацитет:
68 009 места
2_09.jpgСъдия:
Хауърд Уеб (Англия)
Асистенти:
Майкъл Муларки (Анг),
Дарън Кен (Анг)
Четвърти съдия:
Виктор Карийо (Перу)

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Колумбия нокаутира Дрогба и компания след 3 гола за 9 минути | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди