изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:02 EEST
Дъждът наводни Кранево    
НовиниТежката обстановка заради продължаващия дъжд създава най-сериозни проблеми в Кранево, съобщи кметът на селото Румен Николов, цитиран от Балчик инфо.


Прииждащата по канала р.Краневска  е отнесла пешеходни мостове. Нивото на водата в канала се е повишило с 4 метра и е отнесло и моста на ул."Шипка" в селото. Всички комуникации в крайбрежната част на Кранево са прекъснати, наводнени са хотелите край морето. По думите на кмета правят се опити да се възстанови захранването с електричество на тези обекти, където има настанени деца.
Тази сутрин пътят Кранево - Албена беше затворен за движение, тъй като нивото на водата от резервата Балтата над пътя е било 1 метър. След 10 ч. днес полицаи започнаха да пропускат високопроходими автомобили, автобуси и камиони по трасето. По-рано водата там бе отнесла микробус и лек автомобил.
В село Оброчище няма проблеми, каза кметът Данаил Караджов, но уточни, че пътят към Албена в района на "Бултрак" е затворен заради наводнение от близката река. Под наблюдение е и язовира край селото.
В ниската част на село Соколово са залети улици и дворове. Водата там достига метър.
Пътят Добрич - Балчик тази сутрин бе затворен за движение от областния център към морето. На две места в района на с. Приморци и Плачидол водата е заляла пътя. Има и отнесен лек автомобил.
Контролирано се изпуска язовирът в село Ляхово, но нивото му се вдига с 30 см на час. Един метър вода е събрал и иначе сухият язовир Македонка.
В Балчик са отнесени капаците на някои шахти, но всички проблемни места са обозначени с маркировка. В пожарната се правят списъци на къщи с наводнени приземни етажи, но това ще започне едва когато се решат проблемите на други места.
Заради струпване на чакъл от прииждащите води в м.Кулака е затворен пътят между кръстовището на изхода за Албена и международния път Варна - Дуранкулак.


 


Сходни връзки

Дъждът наводни Кранево | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди