изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:56 EEST
Може да бъдат отворени още подслони за евакуираните добричлии    
НовиниНе може да се каже колко души тази вечер няма да нощуват в домовете си. Ежечасно, ежеминутно се увеличава нуждата от осигуряване на подобен подслон. Водата продължава да тече, нивото се покачва , така че в ниските масти къщите са изцяло залети. В градския парк, който е един от ниските терени, вече нивото на водата е към 2,5 метра. Никой не може да каже как ще се развият събитията. Това каза пред журналисти кметът на Добрич Детелина Николова. 


Тази нощ около 150 души са намерили място и подслон при свои близки. Те не са поискали да дойдат в определения подслон в зала „Добротица“, предвид, че бедствието се случи през нощта, както и страха им какво ще се случи с покъщнината им. Продължава процесът на настаняване в кризисния център, каза Николова. С автомобили на полицията и по заявка на граждани се извозват хора към зала Добротица.  Наблюдаваме се ситуацията и общината е в пълна готовност за евакуация, за доставка на постелъчен материал в местата за подслон. Засега е само зала Добротица. Може да се наложи да бъдат отворени училища или други, ще ще бъдат обявени непрекъснато. Предвид обстоятелството, че няма елзахранване в много квартали поради наложена такава мярка за безопасност в сградите, които са по протежение на коритото, гражданите ще бъдат уведомени чрез автомобили с мегафони.
От Кауфланд България са предложили да помогнат с храна и вода на пострадали. Правим разчет за техниката, която е необходима за разчистване и за преодоляване на последствията и ще бъде непрекъснато подавана на органите на полицията и на пожарната, каза още кметът.


 


Сходни връзки

Може да бъдат отворени още подслони за евакуираните добричлии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди