изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:24 EEST
Актуална информация за бедственото положение в Добрич към 16. 00 часа    
НовиниКъм настоящия момент водата, която идва от село Богдан видимо намалява, но водата идваща от фабрика Сердика поддържа високо ниво, поради което в северната част на града нивото на водата се задържа във високи граници. Очаква се около 19. 00, 20.00 часа  поне в ниските райони на града да се възстанови водоподаването в нормален режим.

Екипи на Вик работят по отстранява на повредите в помпените станции. Екипи на Пожарна безопасност продължават със спасителната дейност на хората, които са останали в силно наводнените райони като в момента има два екипа от Силистра и един екип от Шумен, които подпомагат евакуацията. Очаква се да пристигнат и помощни екипи от Разград. Там където има имоти, които са на малко по – голяма височина и където съществува възможност, ще започне поетапно отводняване на къщите. На този етап Пожарна безопасност разполага с необходимата техника за отводняване. Приоритетно ще се отводняват обществени сгради в засегнатите райони. В кризисния център в зала „Добротица“ непрекъснато пристигат пострадали граждани. В момента там има 30 възрастни и 18 деца. Съвместно с БЧК се полагат усилия да се осигурят храни, вода и медикаменти. Осигурени са дезинфекционни материали, за да се предотвратят зарази, както и цистерна на А.С.А България, която да осигурява необходимия минимум от вода. Прегледани са пострадалите от лекар и е осигурена медицинска помощ. През вечерните часове ще има дежурство от медицинско лице. Домашният социален патронаж и Детската млечна кухня не са прекъснали дейността си и са осигурили храна на обслужваните от тях хора. Екипи на Енерго Про и ЧТК следят непрекъснато ситуацията и предприемат действия при наличие за отстраняване на авариите.  Община Добрич осъществява непрекъснат контрол и наблюдение. Той ще продължи и през нощта от общинските експерти и всички отговорни институции.                  

 Община Добрич ще продължи да информира гражданите за всички обстоятелства около бедстващата ситуация.    

Община град Добрич

 


Сходни връзки

Актуална информация за бедственото положение в Добрич към 16. 00 часа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди