изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:47 EET
Състоянието на водоснабдяването и канализацията в областта    
НовиниСъстоянието на помпените станции, ВиК съоръженията, водопроводите и канализацията на територията, обслужвана от „ВиК” ЕООД гр.Добрич, е следното:





·         Помпена станция „Приморци“ приблизително в 02.00 часа е залята от приливната вълна от язовира на Плачи дол. Машините и съоръженията са под вода. Спряно е ел.захранването. С помощта на Пожарната са евакуирани хората от обекта. Работи се по отводняването на станцията и пускането й в експлоатация. Управителят  на дружеството е на място с аварийните екипи за своевременно овладяване на ситуацията.

·         Помпена станция „Минково“ е в изправност, но не може да работи, тъй като тласка вода към помпена станция „Приморци“. След възстановяване работата на ПС „Приморци“ ще започне подаването на вода в посока „5ти километър”.

·         Помпена станция „Алмалии“ е залята, под вода, спряно е ел.захранването, помпите са наводнени. През нощта хората са изведени от обекта. Веднага след оттеглянето на водата ще започне оглед за оценка на щетите и ще бъдат предприети мерки за отстраняването им.

·         В Помпена станция „Одринци“ работи една машина. Пуснати са и двата сондажа и е засилено водоподаването към гр.Добрич.

·         В следствие на токов удар към 03.00 часа през нощта е повредена основната машина в ПС „Гурково“ (част от Магистралата Шабла-Добрич). Работи само малката машина, която не може да захрани нормално ПС „Дъбрава“, която е следващата към Добрич. Екип работи по поставяне на резервен ел.двигател на мястото изгорелия.

·         ПС „Дъбрава“ е изправна, но не може да работи непрекъснато тъй като не е достатъчно количеството на водата от ПС „Гурково“.

·         ПС Оброчище е изправна, водоснабдява нормално селата, но не може да се ползва, докато не бъде пусната в експлоатация ПС „Приморци“.

·         Машините в ПС „Батово“ са в изправност, но е прекъснат достъпа, тъй като водата е отнесла водостока пред входа на станцията. Извън строя са каптажите, тъй като са замътени от придошлата вода. Дълбокият сондаж е изправен, но е  спряно ел.-захранването с цел да се ограничат щетите по ел.съоръженията. Затова ПС „Батово“ не подава вода към Добрич. Селата Одърци, Славеево, Соколник, Стефаново и Плачи дол, които получават вода от ПС „Батово“  засега нямат проблем с водоподаването, тъй като водоемите им са пълни.

·         Залети с вода и спрени от експлоатация са КПС Свежест, Иглика и Дунав.

·         В ПСОВ Албена приижда много вода от прелялата река. Машините се спират и пускат в експлоатация през 2 часа, поради постоянното вдигане на водното ниво. В предвид това, че валежите продължават, ще се наложи ПСОВ да премине в режим на механично пречистване за около 48 часа до изтичане на прииждащите води.

·         Залята и спряна от експлоатация е пречиствателната станция за първични утайки в ПСОВ Добрич. Савака на байпаса след механично пречистване е вдигнат. Към настоящия момент не може да се прецени дали има изнесена утайка, поради мътността на водата.

·         В ПСОВ Шабла машините са спрени. За изминалите 12 часа са придошли над 1000 м3 водно количество, от което биорова е започнал да прелива. Към настоящия момент ситуацията е овладяна. Няма нарушени пломби.

·         В ПСОВ Балчик водата прелива през байпас, съоръженията работят, ситуацията се овладява. Няма нарушени пломби. Помпената станция в Балчик е залята.

С нарушено водоподаване са централната част на град Добрич, високите части на кв. Добротица, кв. Дружба и кв. Балик. Прекъснат е водопровода по моста през реката за с. Кранево, община Балчик. Прекъснат е захранващият водопровод за с. Драганово, община Добричка. Прекъснато е ел.захранването към помпените станции за селата Габер и Огняново в община Крушари.
 


Сходни връзки

Състоянието на водоснабдяването и канализацията в областта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди