изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:52 EEST
Коста Рика би и Италия, изхвърли Англия    
СпортАнглия е аут от Световното първенство в Бразилия, а Коста Рика продължава към елиминациите! Това стана факт, след като Италия загуби от "тикос" с 0:1 в мач от група "D". Така, каквото и да се случи в последните мачове от групата, Англия няма никакъв шанс да продължи напред. "Трите лъва" имат мач за протокола с Коста Рика, които изненадващо зае на първо място. Единственото попадение в мача с Италия бе дело на Браъйън Руис в края на първото полувреме. "Адзурите" пък се нуждаят от победа или равенство срещу Уругвай, за да се класират за осминафиналите.

Първият половин час мина без напрежение. Двата тима предимно разиграва топката в центъра, а атаките не вещаеха опасности. Коста Рика имаше възможност да открие резултата, но ударът с глава на Борхес не намери целта.

След изтичането на 30-ата минута под светлините на прожекторите попадна Марио Балотели. Само в рамките на две минути той на два пъти имаше възможност да реализира. Първо бе изведен сам срещу Навас, но прехвърлящият му удар не намери очертанията на вратата. Минута по-късно италианският нападател стреля силно от въздуха, а стражът на Коста Рика с мъка изби.

Минутите до края на първата част обаче бяха за Коста Рика. След няколко пропуска се стигна до последната минута на първото полувреме, когато Брайън Руис получи чудесно центриране от Диаз и с глава прониза Буфон - топката се удари в напречната греда и тупна на метър зад голлинията.

Чезаре Прандели предприе промяна на почивката и вкара Антонио Касано на мястото на Мота. Това даде резултат и играта на италианците потръгна. Те обаче биваха спирани от вездесъщия в този двубой вратар на Коста Рика - Навас.

Каквито и атаки да опитваха, каквото и да правеха, италианците не успяваха да вкарат топката в мрежата. С течение на времето атаките на италианците ставаха все по-хаотични, а защитата на Коста Рика се справяше все по-добре.

Последните минути играчите на Чезаре Прандели бяха толкова изтощени, че дори не успяха да организират масиран натиск.

СХЕМИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА

Италия (4-3-3): Чезаре Прандели заложи на нападателна схема, с много офанзивни функции и на бекове. Балотели води атаката на "адзурите", подпомаган по крилата от Кандрева и Маркизио. Пирло зад него имаше за цел да организира играта на тима.
Коста Рика (5-4-1): Хорхе Пинто избра схема 5-4-1. В предни позиции оперираше Джоел Кембъл, който е собственост на Арсенал. В халфовата линия действаха Брайън Руис, Боланос, Техеда и Борхес.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Попадението на Брайън Руис в края на първото полувреме, което бе единствено в срещата

СЪДИЯТА
Чилиецът Енрике Осес се справи добре с мача. Той не се хвана на претенции на Балотели за дузпа. Повторенията показаха, че може би Осес трябваше да посочи бялата точка за Коста Рика, след като Джоел Кембъл бе съборен в наказателното поле на Италия.

Срещата по минути - ТУК!

Класиране в група "D" - ТУК!


0:1


0:1 Брайън Руис (45)
СЪСТАВИ
ИТАЛИЯ:
1.
Джанлуиджи Буфон
7.
Иняцио Абате
3.
Джорджо Киелини
15
.Андреа Бардзали
4
.Матео Дармиан
16.
Даниеле де Роси
5.
Тиаго Мота
(46- 10.Антонио Касано)
21.
Андреа Пирло
8.
Клаудио Маркизио
(69- 11.Алесио Черчи)
6.
Антонио Кандрева
(57- 22.Лоренцо Инсиние)
9.
Марио Балотели
Жълт картон:
Марио Балотели
КОСТА РИКА:
1.Кейлор Навас
16.Кристиан Гамбоа
3.Джанкарло Гонсалес
4.Михаел Умана
6.Оскар Дуарте
15.Жуниор Диас
7.Кристиан Боланьос
5.Селсо Борхес
10.Брайън Руис
(80- 14.Рандъл Бренес)
17.Елцин Техеда
(67- 22.Хосе Хуберо)
9.Джоел Кембъл
(74- 21. Маркос Урена)
Жълт картон:
Хосе Пуберо
2_068.jpg
Град:
Ресифе
Стадион
„Арена Пернамбуко“
Капацитет:
44 248 места

2_11.jpgСъдия:
Енрике Осес (Чили)
Асистенти:
Карлос Астроса (Чили) и
Серхио Роман (Чили)
Четвърти съдия:
Алиум (Камерун)

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Коста Рика би и Италия, изхвърли Англия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди