изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:30 EEST
Ситуацията в Добрич днес    
НовиниОбстановката в Добрич откъм село Богдан се нормализира, водите на река Добричка са в коритото на дерето и е започнало оттегляне от наводнените райони. Проблем остава ситуацията в северната част на града, съобщиха от Община Добрич.

Там продължава да има по-силен отток откъм Плачидол, но няма разлив извън коритото, съобщиха от Община Добрич.  Десет екипа на Пожарна безопасност и защита на населението отводняват – 3 в района на бул. „Русия” и  по ул. „Дунав”, други три са в района на Хуманитарна гимназия и СОУ „Св. Кл. Охридски”, два екипа отводняват в района на хотел „Изида”, съдейства се за отводняване и на хлебозавода „Савимекс” и фирма „Рива шуус”, където машините са сериозно застрашени. От 19 часа на 19 юни, когато започна обилният валеж, до момента, пожарникарите са реагирали на 700 сигнала за аварийно-спасителни дейности. От вчера до днес няма сигнали за бедстващи граждани в Добрич. Фирма A.S.A. България започва работа по измиване на основните пътни артерии от тиня. От утре започва дезинфекция на улиците в града. Една е жертвата на пороя в Добрич. Изчезналата жена, за която се считаше, че е втората жертва, е открита.

Да не се използва за пиене водата от градската канализация в Добрич, а само бутилирана. Водата от чешмите да се използва за измиване на домакински съдове за готвене или на хранителни продукти само след преваряване. Причината е, че е нужно технологично време, за да се направят изследване на качествата на водата. Ще бъде обявено кога водата е годна за пиене, след като РЗИ направи съответните проби.
 


Сходни връзки

Ситуацията в Добрич днес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди