изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:13 EET
В Добрич президентът апелира бедстващите граждани да бъдат активни и да регистрират жалбите си в общините    
НовиниПред журналисти в Добрич държавният глава Росен Плевнелиев призова да бъде продължена реформата във водния сектор и припомни многократното си настояване законопроектът да бъде разгледан на второ четене в Народното събрание. 


В бедстващия град, където е на посещение, президентът огледа най-засегнатата от наводнението улица, а преди това се запозна с пораженията, които бедствието е нанесло на Общинския парк в Добрич. В разрушеното съоръжение са вложени 5 млн. лева по ОП “Регионално развитие” и след три дни е било планирано откриването му за жителите на града.

Президентът посети и повече от 20 къщи и разговаря с пострадали от наводнението семейства. Той отново призова гражданите да бъдат активни, да се регистрират в общината и да подават молби за обезщетения. Росен Плевнелиев беше категоричен, че помощ ще има, но има и правила, които трябва да се спазват. Предстои оценителните комисии да извършат необходимите действия за установяване на пораженията, допълни държавният глава, който ще настоява това да се случи възможно най-бързо, за да може исканията да бъдат представени на компетентните институции и хората да бъдат обезщетени.   

Президентът Росен Плевнелиев, заедно с еврокомисар Кристалина Георгиева, участва в заседание на Кризисния щаб в Общинската администрация в Добрич. Пред жители на града държавният глава пое ангажимент след месец да извърши нов оглед на най-тежко засегнатите от бедствието райони.
 


Сходни връзки

В Добрич президентът апелира бедстващите граждани да бъдат активни и да регистрират жалбите си в общините | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди