изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:20 EEST
Меси спаси Аржентина от издънка    
СпортАржентина победи Иран с 1:0 във втория си мач от груповата фаза на Мондиала в Бразилия. "Гаучосите" натискаха съперника през цялата първа част, но през втората на няколко пъти можеше да получат гол. Звездата Лионел Меси класира тима за 1/8-финал с гол в последната минута.

Двубоят започна с натиск на аржентинците, които играха пред погледа на легендата Диего Марадона, заел място на трибуните на "Минейрао" в Бело Оризонте.

Игуаин и Агуеро се разминаха с гола до 20-ата минута, за което вина имаше и вратарят на Иран Алиреза Хагиги. Между 30-ата и 35-ата минута Лионел Меси изпълни две статични положения. При първото топката излезе в аут, а при второто Гаго също стреля извън рамката. Иран отвърна с центриране на Дежага и удар на Хосейни, но в аут.
 
През втората част играта бе далеч по-равностойна и заедно с продължаващия натиск на Аржентина, иранците направиха няколко опасни контраатаки.
 
Гучанеджад стреля опасно с глава в 52-ата минута, а 15 по-късно същото стори и Дежага, но и при двете ситуации вратарят на Аржентина спаси. Между тези две положение иранските футболисти поискаха дузпа за нарушение на играещия 100-ия си мач с екипа на Аржентина Хавиер Масчерано срещу Дежага.
 
Аржентина се отчете с два удара на Меси и Ди Мария, но без резултат. Четвърт час преди края Карлуш Кейрош засили отбраната на Иран с Хейдари, а колегата му Алехандро Сабея освежи нападението с Лавеци и Паласио. Минути преди края Иран можеше да шокира фаворита и да вкара гол, но вратарят Ромеро спаси удар на Реза Гучанеджад.
 
Ключовият момент в мача дойде в първата минута на добавеното време, когато Лионел меси вкара победния гол в мача, отбелязвайки 40-ото си попадение за националния тим, с което класира "гаучосите" напред с втория си гол в турнира.
 
СХЕМИТЕ НА ИГРА
АРЖЕНТИНА (4-3-3): Треньорът Алехандро Сабея заложи на четирима в отбрана и на защитника на Барселона Хавиер Масчеpано като опорен полузащитник. В атака действаха Агуеро, Меси и Игуаин.
 
 
КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Ключовият момент в мача дойде в добавеното време, когато Лионел Меси финтира съперник и отбеляза единствения гол в мача. Въпреки това повечето опасности за Иран създаде Дежага, който действаше по лявото крило.
 
СЪДИЯТА
Сръбският рефер Молорад Мажич се справи с ръководенето на срещата, но можеше да отсъди дузпа за Иран в 54-ата минута за нарушение на Масчерано.

МАЧЪТ ПО МИНУТИ -ТУК !!!
ПОДРОБНА СТАТИСТИКА И КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "F" - ТУК !
 
 
1:0
1:0 Лионел Меси (90+1')
СЪСТАВИТЕ:
АРЖЕНТИНА:
1. Серхио Ромеро
4. Пабло Сабалета
2. Есекил Гарай
16. Маркос Рохо
17. Федерико Фернандес
5. Фернандо Гаго
7. Анхел ди Мария
(6. Лукас Билия)
14. Хавиер Масчерано
9. Гонсало Игуаин
(18. Родриго Паласио)
10. Лионел Меси (к)
20. Серхио Агуеро
(22. Езикиел Лавеци)


ИРАН:
12. Алиреза Хагиги
15. Педжман Монтазери
4. Сейед Хосейни
5. Амир Садеги
23. Мехрад Пулади
7. Масуд Солеймани Шоджаей
(
2.Хосро Хейдари)
6. Джавад Некунам (к)
14. Андраник Теймурян
21. Ашкан Дежата
(16. Алиреза Джаханбаш)
16. Реза Гучанеджад
3. Ехсан Хаджи Сафи
(17.Реза Хагиги)

Жълти картони: Джавад Некунам,
Масуд Солеймани Шоджаей
2_065.jpg
Град: 
Бело Оризонте
Стадион 
„Минейрао“
Капацитет: 
62 254 места
2_21.jpgСъдия:
Милорад Мажич (Сърбия)
Асистенти:
Милован Ристич (Сърбия) и
Далибор Джурджевич (Сърбия)
Четвърти съдия:
Норберт Хауата (Таити)
 


Сходни връзки

Меси спаси Аржентина от издънка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди