изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:45 EEST
Германия се измъкна срещу Гана    
СпортГермания се добра до 2:2 срещу Гана във втория мач за двата отбора от Група "G" на Мондиал 2014. Двубоят между двата тима бе под номер 800 на световни финали.

 

В герой за Бундестима се превърна Мирослав Клозе. Ветеранът се появи като резерва и отбеляза последния гол в двубоя. А с него той се нареди на върха до Роналдо, който до тази вечер оглавяваше еднолично класацията за най-много попадения на световни финали.

В допълнение Клозе се нареди до Уве Зелер и Пеле, които преди него бяха вкарвали на четири шампионата на планетата. Падна и 40-годишният рекорд на Герд Мюлер, като с гола си днес Клозе стана най-резултатният германския футболист на тези турнири.

Трябва да отбележим, че всички попадения паднаха след почивката. Първо Марио Гьотце откри в 51-ата с глава след центриране на Томас Мюлер отдясно. Само три по-късно обаче Андре Аю изравни, като засече също с глава подаване отдясно. Десетина по-късно ганайците вече водеха. Асамоа Гиан бе изведен отдясно и майсторски се справи с Мануел Нойер.

За него тази вечер също се превърна в историческа. Гиан стана голмайстор номер 1 на родината си с 41 гола. Освен това с петото си попадение на световни финали той задмина Роже Мила като най-резултатния африканец на тези турнири.

Точката обаче не гарантира място в следващата фаза за германците. Гана пък се надява САЩ да не стигне до такава срещу Португалия, защото това ще означава край на Световното първенство за тях. Лидер е Бундестимът с 4 точки, следван от САЩ с 3 т. и Гана с 1 т. Последен е Португалия, на когото му предстои мач срещу янките.

СХЕМИТЕ НА ИГРА
ГЕРМАНИЯ (4-3-3): Треньорът Йоахим Льов заложи на същите футболсити и схема на игра от мача с Португалия (4:0) Пред Нойер действаха Боатенг, Хумелс, Мертезакер и Хьоведес. В средата на терена бяха Лам, Кедира и Кроос, а в предни позиции Йозил и Гьотце по крилата, а Мюлер на върха.
 
ГАНА (4-2-3-1): Наставникът на Гана Апиа смени вратаря и заложи на Дауда. Пред него оперираха Афул, Бойе, Менса и Асамоа. Мунтари и Рабиу имаха за цел да не одпускат немците през центъра. Пред Тях действаха Атцу, Боатенг и Андре Аю. На върха Апиа заложи на Асамоа Гиан.
 
КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Голът на Асамоа Гиан за 2:1 бе ключовият момент в мача. От една страна, защото ганайците направиха пълен обрат, както и от друга, защото немците се разиграха и стигнаха до ремито.
 
СЪДИЯТА
Сандро Ричи от Бразилия ръководи отлично двубоя. Допусна по-твърда игра и показа едва един жълт картон. Като цяло Ричи нямаше пред себе си моменти, в които да трябва да взема сериозни решения. 


МАЧЪТ ПО МИНУТИ - ТУК!

ПОДРОБНА СТАТИСТИКА И КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "G" - ТУК !

ГЕРМАНИЯГАНАfdwe.png
  2:2
1:0 Марио Гьотце (51), 1:1 Андре Аю (54), 1:2 Асамоа Гиан (63), 2:2 Мирослав Клозе (71)

СЪСТАВИТЕ
ГЕРМАНИЯ:
1. Мануел Нойер
20. Жером Боатенг
(46 - 21. Шкодран Мустафи)          
5. Матс Хумелс
17. Пер Мертезакер
4. Бенедикт Хьоведес
6. Сами Кедира
(69 - 7. Бастиан Швайнщайгер)
16. Филип Лам
18. Тони Кроос
8. Месут Йозил
19. Марио Гьотце
(69 - 11. Мирослав Клозе)
13. Томас Мюлер

 
ГАНА:
16. Фатаву Дауда
23. Харисон Афул
21. Джон Бойе
19. Джонатан Менса
11. Съли Мунтари
9. Кевин-Принс Боатенг
(52 - 13. Джордан Аю)
20. Квадво Асамоа
17. Мохаемд Рабиу
(78 - 8. Агиеманг-Баду)
3. Асамоа Гиан
10. Андре Аю
7. Кристиан Атцу

(72 - 22. Вакасо Мубарак)

Жълт картон: Мунтари
 
2_064.jpg
Град:
Форталеза
Стадион
„Кастелао“
Капацитет:
64 846 места
2_14.jpgСъдия:
Сандро Ричи (Бразилия)
Асистенти:
Емерсон де Карвальо (Бр) и
Марсело ван Гасе (Бр)
Четвърти съдия:
Виктор Карийо (Перу)

http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Германия се измъкна срещу Гана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди