изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:20 EEST
Нигерия изпрати Босна обратно на Балканите    
СпортНигерия победи заслужено с 1:0 Босна и Херцеговина в мач от група "F" на Мондиал 2014. По този начин африканците записаха първи успех от Мондиал 1998 насам. От тогава до сега нигерийците не бяха побеждавали на световни финали.

Загубата за Босна пък означаваше само едно - обратен билет за Балканите. Възпитаниците на Сафет Сушич отстъпиха с 1:2 и в първия кръг, когато съперник беше Аржентина. Така след две поредни загуби босненците очакват последния мач от групата - срещу Иран, за да защитят честта си.

Определено обаче Босна има защо да се сърди на съдиите, след като гол на Един Джеко бе отменен заради засада. Повторението на ситуацията, каквото бригадата няма на разположение, показа, че нападателят на Манчестър Сити е бил около половин метър покрит от бранител на Нигерия. Нещо, което на такова ниво не би трябвало да бъде пропуснато.

Единственият гол в двубоя падна в 29-ата минута. Еменике проби отдясно и намери Одемвинге на малкия пеналт, който с директен удар по земя вкара за 1:0. Босненците обаче имаха претенции за нарушение срещу Емир Спахич, каквото главният съдия не сметна, че има.

В заключителните минути на мача Босна натисна. Гредата дори помогна на Нигерия след страхотна реакция на вратаря преди това. Повторение обаче показа, че Един Джеко е овладял с ръка.

В крайна сметка резултатът от 1:0 се запази и "орлите" ликуваха с първи успех в Бразилия. Лидер в групата е Аржентина с 6 точки, Нигерия с 4, Иран с 1 и Босна без актив. 

СХЕМА НА ИГРА
НИГЕРИЯ (4-4-2): Съставът на Нигерия започна с класическа схема на игра. Пред Ениеама бяха разположени Амброуз, Йобо, Омеруо и Ошанива. Муса, Микел, Онази и Бабатунде пък бяха разположени в средата на терена. В предни позиции си партнираха Еменике и Одемвинге.

БОСНА (4-2-3-1): Вратарят Бегович трябваше да командва четирима защитника пред себе си - Муйджа, Спахич, Шунич и Лулич. Пред тях пък Бешич и Пянич допълнително укрепваха защитния вал. Зад изнесения сам в предни позиции пък действаха Хайрович, Мисимович и Медунянин.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Голът на Питър Одемвинге в 29-ата минута, който се оказа решителен и донесе победата над Босна. Първи успех за Нигерия на световни финали от 1998 година насам.

СЪДИЯТА
Питър О'Лиъри ръководи двубоя спокойни. Той и колегите му обаче отсъдиха засада на Един Джеко преди гола на Одемвинге, каквато нямаше. Реферът спести няколко жълти картона на играчи на Босна, които си позволиха груба игра и реплики към противникови състезатели. В края на мача пък игра с ръка на Джеко в големия пеналт не бе забелязана.

МАЧЪТ ПО МИНУТИ - ТУК
!

ПОДРОБНА СТАТИСТИКА И КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "F" - ТУК !
НИГЕРИЯ - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

1:0


1:0 Питър Одемвинге (29)
 
СЪСТАВИТЕ
НИГЕРИЯ:
1. Винсънт Ениеама
5. Ефе Амброуз
13. Джувон Ошанива
22. Кенет Омеруо
2. Джоузеф Йобо
10. Джон Оби Микел
17. Огени Онази
18. Микел Бабатунде
(75 - 3. Озоени)
7. Ахмед Муса
(65 - 23. Шола Амеоби)
8. Питър Одемвинге
9. Емануел Еменике

Жълт картон: Джон Оби Микел

1. Асмир Бегович
13, Менсур Муйджа
4. Емир Спахич
15. Тони Шунич
18. Харис Медунянин
(64 - 14. Тино Сушич)
8. Миралем Пянич
7. Мухамед Бешич
10. Звиездан Мисимович
16. Сенад Лулич
(58 - 23. Сеяд Салихович)
20. Изет Хайрович
(57 - 9. Ведад Ибишевич)
11. Един Джеко

Жълт картон: Харис Медунянин
2_069.jpgГрад:
Куиаба
Стадион
„Арена Пантанал“
Капацитет:
42 968 места
2_16.jpgСъдия:
Питър О'Лиъри (Нова Зеландия)
Асистенти:
Ян Хинц (НЗл) и Марк Рул (НЗл)
Четвърти съдия:
Роберто Морено (Панама)
 


Сходни връзки

Нигерия изпрати Босна обратно на Балканите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди