изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:50 EEST
Греков: Една четвърт от зърнената реколта унищожена след потопа    
ЗемеделиеОколо 250 хиляди декара са засегнатите земеделски площи от наводненията в страната. Голяма част от тях все още са под вода и комбайните няма да могат да влязат до седмица, за да приберат реколтата. Това каза пред БНР земеделският министър проф. Димитър Греков.

„От тези площи няма да се вземе и зърно. Това представлява като загуби и намаляването на добивите около 20-25 процента”, посочи той. По думите му с оглед очакваната реколта от 5 млн. тона, бедствието няма да застраши изхранването на страната, но все пак е загуба за производителите.

Той обясни, че е разпоредил на всички областни земеделски служби, където има засегнати площи, да се направи пълен списък, а производителите да подават заявления, по които да се изготвят протоколи.

„Там, където е необходимо ще изпратим от други Областни земеделски служби, да се извърши своевременно описване и получаването на протоколи, за да можем да обобщим и да искаме съответната помощ за пропадналите площи в страната”, каза проф. Греков.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Греков: Една четвърт от зърнената реколта унищожена след потопа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди