изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:33 EET
Историческа победа за Мболи на Световното    
СпортНационалният отбор на Алжир с Райс Мболи на вратата постигна историческа победа с 4:2 над Южна Корея в интригуващ мач от Група "H" на Мондиал 2014. Вратарят на ЦСКА отново пази на висота за "пустинните лисици", като нямаше вина за получените голове. Съотборниците му в атака също бяха блестящи и реализираха цели четири попадения. Така алжирците станаха първият африкански тим, вкарал толкова много голове в един мач на световно първенство.

След първата си победа на Мондиала в Бразилия, а и изобщо на световни първенства, "пустинните лисици" събраха 3 точки и излязоха на второто място в Група "H", като им предстои решителен мач с Русия за класирането на 1/8-финалите. "Сборная" има само 1 точка до момента след равенството 1:1 с Южна Корея на старта и загубата с 0:1 от лидера Белгия (6 точки) по-рано тази вечер.

Алжир контролираше играта през по-голямата част от мача срещу корейците и закономерно стигна до успеха. В 26-ата минута Ислам Слимани даде началото на головата фиеста. Карл Меджани изведе съотборника си през центъра на защитата, Слимани надбяга опитващите се да го спрат Ким Юн-Гуон и Хон Джеон-Хо и с точен удар фронтално срещу стража на корейците се разписа, откривайки резултата. Не бяха изминали и 2 минути, когато алжирците нанесоха втория си удар. Защитникът Рафик Халиш удвои с глава след центриране от корнер. В 38-ата Мболи и компания почти отказаха корейците, повеждайки с класическото 3:0. Хон Джеон-Хо не можа да изчисти топката и я подари на Слимани, който продължи към Абделмумен Джабу, нападателят беше оставен непокрит сам срещу вратаря Джун Сун-Рион и прати топката в долния му ляв ъгъл.

Почивката дойде при изразителната преднина на алжирците, а в началото на втората част националите на Южна Корея намалиха резултата. Капитанът на Алжир Маджид Бугера действаше крайно неубедително срещу Хюнг-Мин Сон, който си спря топката с гръб след дълго подаване, финтира го и с точен удар по земята наказа Мболи, прокарвайки топката между краката му и изпращайки я в мрежата - 1:3. Малко след това Мболи се реваншира и по блестящ начин спаси силен изстрел на Ки Сунг-Йонг.

В 62-ата интригата се изпари. Фегули проби към вратата на корейците, финтира съперник, след което направи отлично двойно подаване с Ясин Брахими, който отблизо прокара топката между краката на Джун Сун-Рио. Така за първи път африкански тим успява да отбележи цели 4 гола в един мач на световно първенство. До края корейците имаха сили само за още едно попадение. Вкара го Ку Джа-Чеол, който беше оставен непокрит пред голлинията в 72-ата минута, като при ситуацията Мболи нямаше вина за получения гол.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ
Южна Корея (4-2-3-1): Селекционерът Хон Мюн Бо отново заложи на върха на атаката на нападателя на Леверкузен Сон Хюн Мин, който вкара един гол, но когато алжирците вече водеха с класическото 3:0. За разлика от равенството 1:1 с Русия на старта, тази вечер корейците бяха трагични в защита и преобладаваха неубедителните им действия. На моменти избраниците на Хон Мюн Бо бяха безпомощни срещу алжирците и почти не успяваха да им се противопоставят.

Алжир (5-4-1): Схемата на босненския селекционер Вахид Халилходжич беше доста офанзивна и вкараните четири попадения доказват това. Слимани започна на върха на атаката и именно той даде началото на головото шоу. Зад гърба му играха Джабу, Брахими, както и Бенталеб и Фегули по крилата, които с пробивите си затрудняваха максимално корейската отбрана. Халилходжич отново се довери на вратаря Райс Мболи, който въпреки двата допуснати гола, се отчете и с няколко решителни намеси. Припомняме, че стражът на ЦСКА е единственият представител на българската „А” група на Световното в Бразилия.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Третият гол за Алжир, при който в 38-ата минута Хон Джеон-Хо не можа да изчисти топката и я подари на Слимани, който продължи към Джабу и той реализира, с което на практика южнокорейците бяха отказани да се борят за нещо повече от почетна загуба.

СЪДИЯТА
Реферът Уилмар Ролдан от Колумбия привлече вниманието с нежеланието си да отсъди дузпа. И двата отбора имаха претенции за 11-метров наказателен удар, но съдията все не посочваше бялата точка. Освен това той не даваше жълти картони за симулация, а също така и не използва прословутия спрей при няколкото фаула в мача.

ПОДРОБЕН РЕПОРТАЖ НА МАЧА ПО МИНУТИ - ТУК
ПОДРОБНА СТАТИСТИКА И КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "H" - ТУК
http://www.blitz.bg

2:4
0:1 Ислам Слимани (26)
0:2 Рафик Халиш (28)
0:3 Абделмумен Джабу (38)
1:3 Хюнг-Мин Сон (50)
1:4 Ясин Брахими (62)
2:4 Ку Джа-Чеол (72)

Съставите
ЮЖНА КОРЕЯ:
1.Джун Сун-Рион
3.Йон Сук-Юн
5.Ким Юн-Гуон
20.Хон Джеон-Хо
12.Лий Йон
16.Ки Сунг-Йонг
14.Хан Кук-Йон
(78 - 19.
Джи Дон Вон)
13.Ку Джа-Чеол
17.Чун-Йон Лий
(64 - 11.Ли Кюн Хо
)
9.Хюнг-Мин Сон
10.Чу-Йон Парк 
(57 - 18.
Ким Шин Ук)
Жълти картони: Лий Йон, Хан Кук-Йон
        
АЛЖИР:
23.Райс Мболи
2.Маджид Бугера
(89 - 4.Есаид Белкалем)
5.Рафик Халиш
6.Джамел Месбах
12.Карл Меджани
11.Ясин Брахими
(77 - 8.Медхи Ласен)
10.Софиан Фегули
20.Айса Манди
18.Абделмумен Джабу
(73 - 9.Набил Гилас)
14.Набил Бенталеб
13.Ислам Слимани
Жълти картони: Маджид Бугера

   
2_066.jpg
Град:
Порту Алегри
Стадион
"Бейра-Рио"
Капацитет:
48 849 места
2_10.jpgСъдия:
Уилмар Ролдан (Колумбия)
Асистенти:
Едуардо Диас (Кол) и Кристиан Лескано (Кол)
Четвърти съдия:
Алиреза Фегани (Иран)
 


Сходни връзки

Историческа победа за Мболи на Световното | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди