изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:27 EEST
СОЦИАЛНИТЕ РАЗЯСНЯВАТ ЗА ЕДНОКРАТНАТА ПОМОЩ ОТ 325 ЛВ.    
Новини Служители на общинската служба „Социално подпомагане“ в Добрич още в петък бяха в Кризисния център в зала „Добротица“, където са настанени евакуираните граждани, за да им разяснят възможността да получат еднократна социална помощ и да им дадат молби за това.

През почивните дни екипи от социални работници обикаляха района, където са наводнени къщите, за да могат да запознаят с тази възможност и хората, които намерят там, обясни директорът на службата Магдалена Миткова.

Става въпрос за еднократно финансово подпомагане в размер до 325 лв., което ще бъде отпуснато на всички лица и домакинства, които имат право на такава помощ.Тя се предоставя веднъж годишно, точно в такива ситуации – пожари, наводнения и др., обясни М. Миткова. Всички граждани, които са пострадали от наводненията също могат да подадат молби в началото на работната седмица в службата.

След подаване на молбите ще бъде извършен оглед на дома и ще се направи социална оценка.

Средствата се отпускат от Министерството на труда и социалната политика чрез АСП след извършване на социална оценка. От социалното министерство по-рано днес съобщиха, че се създава организация и в спешен порядък ще започне извършване на социални оценки на засегнатите лица и домакинства за получаване на еднократна финансова помощ. Дейностите ще продължат и в събота и в неделя. При нужда ще бъдат командировани социални работници от останалата част на страната. НДТ

 


Сходни връзки

СОЦИАЛНИТЕ РАЗЯСНЯВАТ ЗА ЕДНОКРАТНАТА ПОМОЩ ОТ 325 ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди