изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:05 EEST
1200 ТУРИСТИ СА ИЗВЕДЕНИ ОТ ХОТЕЛИ В АЛБЕНА    
Туризъм

1200 туристи в Албена бяха изведени от хотели, намиращи се в близост до резерват Балтата, заради проливните дъждове и придошлата вода от река Батовска. Гостите са настанени в други хотели в курортния комплекс, които не са засегнати от тежката метеорологична обстановка през последните 24 часа, съобщиха от курорта.  



„Мога да кажа, че в Албена няма пострадали гости. Останах с впечатление, че туристите приемат обстановката като обективна истина. Пред тях е реката, водата, виждат дъждовете. Не мога да кажа, че хората са доволни и щастливи, но не мога да кажа, че ще си тръгнат с едно изключително негативно чувство от България. Не за първи път Албена се наводнява. Истината е, че първото наводнение беше преди няколко седмици и времето до момента не беше достатъчно да се реши проблемът“, коментира изпълнителният директор на Албена АД Красимир Станев.

Той подчерта, че е необходимо да се направи проучване на руслото на река Батовска и да се види до каква степен реката е излязла от него, защо не мина през коритото, което е определено за тази цел.

„Проблемът е много важен, но това, което днес мога да кажа е да благодаря на министерството на вътрешните работи, противопожарната охрана в Добрич, кметовете на съседни села и градове. Всички ни помогнаха с високопроходима техника, с която извозихме гостите. В противен случай щяхме да имаме сериозни проблеми. Всички служители в Албена също активно се включиха и помагаха на гостите”, заяви още Красимир Станев. 

Най-засегнат от проливните дъждове е хотел Гергана. Там водата отнесе част от фоайето на рецепцията. НДТ

 


Сходни връзки

1200 ТУРИСТИ СА ИЗВЕДЕНИ ОТ ХОТЕЛИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди